Vatan Partisi’nden hükümete çağrı!

Vatan Partisi Bilecik İl Teşkilatı tarafından İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları protesto edilerek AK Parti hükümetine çağrıda bulunuldu.

Vatan Partisi Bilecik İl Teşkilatı tarafından İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları protesto edilerek AK Parti hükümetine çağrıda bulunuldu.
Vatan Partisi Bilecik İl Başkanı Feridun Aynur, Atatürk Parkı önünde yaptığı açıklamada, AK Parti’nin dış politikasını değiştirmeye davet ederken çağrıda bulundu. Çözüm önerilerini açıklayan ve Bağımsız Filistin için atılması gereken adımlar olarak nitelendirdiği maddeleri sayan Feridun Aynur, AK Parti hükümetinin Suriye, Rusya ve İran ile birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti.
NATO tarafından kullanılan İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılmasını talep eden Feridun Aynur, açıklamasında, şunları kaydetti:
“Yüreklerimiz Filistin’le çarpıyor. Türk Milleti ve bütün insanlık Filistin davasıyla beraberdir. Filistin’de İsrail siyonizmini yerle bir eden kardeş halkımızı ve hepimiz için mücadele eden kahraman kardeşlerimizi selamlıyoruz.
Bugün hepimiz Filistin davasının başarısına kilitlendik. Şehitlerimizi yüreklerimize gömüyoruz. Onlara olan borcumuzu ödemek için Emperyalist ve Siyonist zulmün son bulması için omuz omuza veriyoruz.
Ancak gelinen aşamada ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı, Gazze’deki vahşete karşı lanetlemeler, kınamalar, sözlü tepkiler yetmez. Sözün bittiği yerdeyiz. Artık harekete geçme zamanıdır. İçimizi rahatlatmak için değil, sonuç almak için meydanlardayız.

1.jpg
Bugün Türkiye’nin dört bir yanında, Kürecik Üssü’nde, İncirlik Üssü’nde Ankara’da, İstanbul’da, Diyarbakır’da çözüm için toplanıyoruz. Her eylemimiz, mücadelenin başarısına hizmet etmek içindir.
Yüksek ses çıkararak kazanılmış bir savaş yoktur. İsrail’e veya dünyaya çağrılar yaparak önlenecek bir savaş yoktur. Savaş güçle kazanılır. İşte burada üzerimize düşen sorumluluklar vardır.
Filistin direnişini destekliyorsak, Türkiye’nin güvenliğini istiyorsak, siyonizmin ve emperyalizmin yenilgisini istiyorsak, AK Parti Hükümeti dış politikasını derhal değiştirmelidir.
Buradan, mücadelenin başarısı için Bağımsız Filistin için, Türkiye için doğru eylem çizgisini ve somut çözüm önerilerimizi Hükümetimize sunuyoruz.
1-Suriye ile derhal, her alanda işbirliği yapılmalıdır. Türkiye, Suriye, İran, Rusya ve Irak ortak harekâtla Suriye’nin kuzeyindeki ABD-İsrail güdümlü bölücü terörü bitirir. PKK-DEAŞ ve bütün terör örgütleri temizlenir. En önemlisi, İkinci İsrail Planına en büyük darbe vurulur. Komşularımız buna hazırdır. Sadece bu adım dahi, dünya dengelerini değiştirir ve Filistin’e en büyük destek olur.
2-ABD ve NATO tarafından kullanılan İncirlik ve Kürecik üsleri derhal bütünüyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tam denetimine alınmalıdır. ABD ve NATO askerleri ülkelerine gönderilmelidir.
3-Yanlış Ukrayna politikasından acilen vazgeçilmelidir. Ukrayna, Karadeniz’deki Yunanistan’dır. Bugün Ukrayna Filistin’e karşı İsrail’le beraberdir. ABD, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’la beraberdir. Kiev sokaklarında İsrail bayrakları dalgalanmaktadır. Bu durumda Rusya’ya dirsek atan, Ukrayna’ya ticaret kılıfı altında SİHA satanlar Türkiye, en güçlü müttefiki Rusya’yı karşısına alır. Rusya, Ukrayna’da ABD-NATO’ya karşı savaşmaktadır. Bu savaş, Türkiye’nin de savaşıdır, Filistin’in de savaşıdır.
4-İsveç’in NATO üyeliği derhal reddedilmelidir. Bununla yetinmemeli, NATO’dan çıkmak Türkiye için artık ölüm-kalım meselesidir. Türkiye NATO’dan çıkmalıdır. NATO’dan ayrılmak, ABD tertiplerine karşı en etkin uygulamadır. NATO’dan kurtulan Türkiye, iç cephesini birleştirir ve sağlamlaştırır.
5-Batılı finans merkezlerine bağlı, iflas eden Atlantikçi borçlanma ekonomisi derhal terk edilmelidir. Londra ve New York Bankalarında para dilenmek yerine acilen Milli ve Üretimci program yürürlüğe konulmalıdır.

2.jpg
6-Yurtdışına kaçırılan, halkımızın alın teriyle kazanılmış 500 Milyar Doları Türkiye’ye acilen getirilmelidir. Hükümet bu konuda masaya yumruğunu vurmalıdır. Bu büyük kaynağa el konulmayacak, Türkiye’de yatırıma sevk edilecektir. O paraların sahiplerine de sesleniyoruz, ABD’nin, Batılı emperyalistlerin hukuku yoktur, zorbalığı vardır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 605 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.