Vatandaş trafik çilesine çözüm istiyor

Bilecik’in sorun olmaktan çıkan ve artık çileye dönüşen trafik problemi vatandaşa isyan bayrağını çektirdi. Mikrofon uzattığımız vatandaşlar yetkililerden bir an evvel çözüm istedi.

Bilecik’in sorun olmaktan çıkan ve artık çileye dönüşen trafik problemi vatandaşa isyan bayrağını çektirdi. Mikrofon uzattığımız vatandaşlar yetkililerden bir an evvel çözüm istedi.

Bilindiği üzere; koronavirüsü salgını dolayısıyla yaklaşık 1,5 yıldır ara verilen yüz yüze eğitim hafta başından itibaren yeniden başladı. Okulların açılmasıyla birlikte artan araç yoğunluğu trafiği durma noktasına getirdi. Sabah saat 07:30-9.00 ve akşam 16:00-18:00 saatleri arasında trafikte ilerlemek oldukça güç hale geldi. Bunca sıkıntıya rağmen yetkililerin herhangi bir düzenleme veya çalışma yapmaması Bilecik kamuoyunun tepkisine neden oldu.

Bilecik’in trafik çilesine ilişkin olarak vatandaşlara mikrofon uzattık. Bilecik halkının trafik sorununa bakışını ve varsa çözüm önerilerini aldık. Mikrofon uzattığımız vatandaşların neredeyse tamamı trafikten şikâyet ederken otoparklarında yetersiz olduğunu dile getirdi.

Vatandaşlar; alternatif yol, alt veya üst geçit yapılması ile bazı caddelerin trafiğe kapatılması gibi önerilerde bulundular. Ayrıca, günün bazı saatlerinde trafik lambalarının devre dışı bırakılmasının trafik akışını olumsuz etkilediklerini belirttiler. Yol güzergahında yapılan parkların kaldırılmasını talep edenler olduğu gibi otopark sorununa sıklıkla temas ettiler.

Vatandaşların trafik sorununa bakış açısı ve çözüm önerilerine ilişkin röportajlarımızı videodan izleyebilirsiniz. 

Bu haber toplam 3496 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum