'VATANDAŞLARIMIZ BİZE SAHİP ÇIKTI!'

'VATANDAŞLARIMIZ BİZE SAHİP ÇIKTI!'

Yenipazar'da gerçekleştirdiğimiz 'Belediye Çalışmalarından Memnun Musunuz?' röportajlarımızın ardından değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı İlhan Özden,"Vatandaşlarımız bize sahip çıktı!' dedi.

Yenipazar'da gerçekleştirdiğimiz 'Belediye Çalışmalarından Memnun Musunuz?' röportajlarımızın ardından Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Basın Masası'na konuk oldu. Başkan Özden, Mücahid Erdal, Mehmet Erdem ve Sedat Bayam'ın sorularını yanıtladı. 

Oldukça keyifli geçen sohbette Yenipazar halkının röportajlarımıza yansıyan düşüncelerini değerlendiren Özden,"Bizler kendimizi vatandaşlarımıza hizmete adadık, vatandaşlarımızda bize sahip çıktı" dedi. 

Yenipazar halkının kendisine gösterdiği teveccühün gurur verici olduğunu söyleyen Özden, ilçede gerçekleştirilen ve yapılması planlanan projelerinden bahsetti. Yenipazar Belediyesi'nin birçok zorluk ve sıkıntı içerisinde hizmetlerini gerçekleştirdiğini aktaran Özden,"Halkımızın belediye çalışmalarını takdir etmesi gücümüze güç kattı" ifadesini kullandı. 

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal'ın moderatörlüğünde gerçekleşen, Belediye Başkanı İlhan Özden'in samimi açıklamalarıyla renklenen programın ayrıntılarını videoadan izleyebilirsiniz. 

Mücahid ERDAL: Bu hafta Basın Masası'na küçük bir konsept değişikliğiyle başlıyoruz. Yerel seçimlerin üzerinden 2 buçuk yıl geçti. Biz de “Belediye Çalışmalarından Memnun Musunuz?” konulu bir röportaj gerçekleştirdik. Osmaneli Haber Gazetesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz proje çerçevesinde Yenipazar'dan başladık ve  vatandaşa belediye çalışmalarından memnun musunuz diye sorduk. Gerçekleştirdiğimiz röportajları geçen hafta içerisinde haber sitelerimizden yayınladık.

Bu hafta ki Basın Masası programımıza Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden'i davet ettik. Mehmet Erdem ve Sedat Bayam’la birlikte röportajlarla ilgili sayın Belediye Başkanımıza sorularımızı yönelteceğiz.

Mücahid ERDAL:  Öncelikle Başkanım Hoş geldiniz.

İlhan ÖZDEN: Hoş buldum, böyle bir programa beni konuk ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bütün Yenipazarlı hemşerilerimin sizlere ve Bilecik halkına selamını getirdim. 

Mücahid ERDAL: Başkanım ilk soruyu ben sormak istiyorum. Yenipazar'da vatandaşlara belediye çalışmalarından memnun musunuz diye sorduk. Röportajı yaptığımız kişilerin tamamı neredeyse sizden çok  memnun olduklarını ifade ettiler, sizi çok sevdiklerinden bahsettiler. Bu sevgi ve güveni nasıl kazandınız?

'EVLATLARI GİBİ SEVDİLER'

İlhan ÖZDEN: Belediye Başkanları halk arasından halkın oylarıyla seçilen kişiler. Yenipazar halkının yaş ortalamasına baktığımızda ben %80’inin evladı yaşındayım. Daha önceleri belediyeden memurluk, kaymakamlık, valilik gibi geçmişimiz var. Daima vatandaşla iç içeydim ve bugüne kadar bir vatandaşın gönlünü kırdığımı hiç hatırlamıyorum. Olmayacak bir iş de olsa gönlünü alarak ve uygun bir dille anlatmayı denedim bu konuda da başarılı oldum. Çoğunun evladı yaşındayım onlarla amca, hala, teyze, dayı diye konuşurum, içlerinde olmak, dertlerini dinlemek, sorunlarına çözüm aramaya çalışırım. Böyle olunca da evlatları gibi sevdiler, sarıldılar. 

'VATANDAŞLARIMIZ BİZE SAHİP ÇIKTI'

Röportajınızı defalarca izledim. Belediye Başkanları için böyle bir röportajın yayınlanması çok gurur verici. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir lafı var 'Abdestinden şüphesi olmayanın namazından da şüphesi yoktur” diye.  Açıkçası bende böyle bir röportajın ve kamuoyunun çıkacağını az çok tahmin ediyordum. 2 buçuk yıl geçti seçimlerin üzerinden ve biz bu 2 buçuk yılın 1 yılından fazlasını  Yenipazar'da geçirmemişizdir. Hep daha iyi nasıl yapabiliriz, nasıl hizmet edebiliriz, yaşam kalitesini yükseltecek projeler düşünerek, büyük belediyede ki ağabeylerimizle, çevre belediyedeki arkadaşlarımızla istişare ederek hayata geçirmeye çalıştık. En büyük örneklerinden biri de yaptığınız röportaj, durum böyle olunca vatandaş bizlere sahip çıktı, bizlerde kendimizi vatandaşlarımıza hizmete adadık diyebilirim.

Mehmet ERDEM: Sayın Başkan hoş geldiniz. Seçimler öncesini hatırlıyorum da bir vaadiniz vardı belediyenin kapılarını söktüreceğim dediniz. Geçen zaman içinde kapıları söktünüz mü?

İlhan ÖZDEN: Evet söktük. Sökme nedenim ise; üç belediye başkanı, 20-25 kaymakamla çalıştım, 3 sayın valimiz ile çalıştım. Bir konuşma esnasında söylenen bir söz benim beynimi okşadı. Ne kadar kapalı kapı varsa vatandaş o kadar rahat giremez demişlerdi. Bende Allah bana böyle bir görev nasip ederse bütün kapıları açacağım diye düşünmüştüm. Şuan benim kapım yoktur belediyede. Teyzeler, amcalar çekinmesin dertlerini rahat anlatabilsinler düşüncesiyle girebilir miyim  diye düşünmemeleri için söktüm. 

Sedat BAYAM: Başkanım hoş geldiniz. Aleyküm selam diyerek Yenipazar'da ki kardeşlerimizin selamını alalım. Yenipazar'ı ben ilçe olarak severim İlhan Başkanı tanıdıktan sonra daha çok sevdim. Bilecik'e derler 4 bölgeye komşu sınırı vardır diye bu sınırı sağlayan aslında Yenipazar’dır. Geçtiğimiz yaz başkanım sağolsun bizi orada çok güzel ağırladı, Yenipazar insanları çok güzeldi yani hem bizim geleneğimiz vardır ya hoş geldiniz derler ve herkes, tüm Yenipazar hoş geldiniz dedi.

Röportaj de geri dönüşler çok güzeldi, muhtemelen herkes izlemiştir. Bu geri dönüşlerin bir nedeni vardır. Bu yol da muhtemelen projelerin izlendiği yoldur. Dikkat ederseniz röportajların içinde o çocuk bilir, İlhan başkan bilir ibareleri var. Bizim söylememize gerek yok başkan ne yapacağını bilir. Bu kadar insanlara güven veriyor, projeleri uygularken izlediğiniz yol nedir?

'MENFAATÇİ İNSANLARIN KIYAMET KOPARDIĞI PROJELERİ DERHAL UYGULAMAYA GEÇİRİYORUM'

İlhan ÖZDEN:  Hepiniz biliyorsunuz malum imkân yaratmak eksikleri tamamlamak büyük şehirlerden yardım almak amacıyla 2 buçuk yılın 1 buçuk yıl dışarılardaydık. Tabi ki büyük şehir ve ilçelerde kentleşme, yapılaşma, yol hepsi güzel belli bir sistem var oturmuş. Bunlar dikkatimi çekiyor alıcı gözle bakmak vardır ya alıcı gözle bakıyorum. Diyorum bu yol, bu park bizim ilçemizde uygulanır mı? Şu bölgeye şu yolun kısası uygulanır mı? Fotoğraflarını çekip çıktılarını alıyorum ve meclis üyelerimizle tartışıyoruz. Uygulamadan önce sözle bu projeyi piyasaya sürüyorum. Bakıyorum sağduyulu insanlar, ilçenin gelişimini isteyen kesim memnun olursa ihtiyaç var derlerse projeyi uygulamaya alıyorum. Eğer bireysel menfaatlerini düşünen insanlar kıyamet koparırlarsa o zaman arkadaşlarıma diyorum ki arkadaşlar bu proje %100 doğru proje.  Derhal uygulamaya geçelim diyoruz. Kaynaklar ne? Gerekenler nedir? O saatten sonra işimiz kaynağı bulmak. Muhasebeyle görüşüyorum, ordan burdan  istiyoruz derken kaynak bulundu mu mümkünse 3 gün içinde uyguluyoruz. Menfaatçi insanların kıyamet kopardığı projeleri derhal uygulamaya geçiriyorum yani.

Sedat BAYAM: Gölpazarı Belediye Başkanı'nın Vedat Başkanının ilk seçildiği dönemde yolda giderken arabasını durdurup bu araba hacizli deyip başkanı arabadan indirip, arabayı haczetmişlerdi. Siz seçildiğiniz dönemde de belediye ye size bir haciz gelmişti. Muhtemelen devlete karşı olan borçlardan dolayı. Başkanım neydi bu olay?

BELEDİYEYE HACİZ GELDİ!

İlhan ÖZDEN: 2004 yılında belediyenin organize ettiği bir eğlence programında bir kardeşimiz yaralanmıştı. Yaralanan kardeşimizin babası da o dönem belediye de memur.  O dönemin yönetmeliği gereği de tedavi masraflarının belediye tarafından karşılanması gerekiyor. Eskişehir Osmangazi Üniversite hastanesin de tedavi olmuş. Bir gün kağıt geldi, başkanım haciz geldi dediler. Nereden, Osmangazi hastanesinden. Bu kimsenin suçu değil ne hastanın ne yakınının ne memurun. O tedavi olacak yönetmelikle de belirtiliyor. 2004 yıllarında 9 bin lira iken borç ödenmemiş. 2009-2014 arası benim borcum değil denmiş yine ödenmemiş. Bu bir saçmalıktı. Hastaneye gittik yanlış uygulama olduğunu söyledik. Bu borcun ödenmesi gerekirdi zamanla para daha da çıkmış. Bana dediler ki haczin kalkması için senin taahhüt vermen gerek. Avukat hanım bana dedi ki Başkanım senden önce ki başkanlar ödememiş. Şimdi sen taahütün ne demek olduğunu biliyor musun? Taahhütü geçersen eğer ceza evine girersin. Borç 2 buçuk milyon, 23 bin lira haciz, kasa da var 6 bin lira. Dedim ki avukat hanıma bir ödeme tablosu çıkaralım. Tam 47 aya böldük. 500- 800 ödedik.  Bu arada çalışmalar da devam ediyor. TEDAŞ'tan da elektrik kesmek için geldiler hadi buyur buradan yak. Başkanım 2013’ün  6. ayından beri elektrik giderleri ödenmemiş. Muhasebeci çok yakın dostumdur, uzun zaman birlikte çalıştık, aynı evde kaldık, konuştuk ne yapalım diye. TEDAŞ'a gittik bize özel senet verirseniz kesimi durdururuz dendi. Kendimiz imzalıyoruz. Onu da bu şekilde kaldırdık. Şu anda ki durumumuz Allah'a şükür hizmet yapıyoruz. Şu an TEDAŞ'a 1 lira borcum yoktur. 

Mücahid ERDAL: BUNLAR SİZE İKTİDAR PARTİSİNDEN KALAN BORÇLAR MI?

İlhan ÖZDEN: İktidar partisi demeyelim , yanlış yönetimden doğan işler bunlar. Kalkınma ajansına ödenmesi gereken hiç ödenmemiş, belediye birliklerine olan paylar var hiç ödenmemiş. 

Sedat BAYAM: Ama iktidar partisi olduğu için de anlıyoruz ki devlette bir şekilde hiç üstlerine gitmemiş. 

İlhan ÖZDEN: Onu bilmiyorum ama yaşadık bu olayları.

Mücahid ERDAL: Siz muhalefet partisinden Belediye başkanısınız diyaloglarınız nasıl, bütçe alabiliyor musunuz? 

'SAYIN VEKİLİMDEN ÇOK MEMNUNUM'

İlhan ÖZDEN: Çok iyi. her gittiğimde görürüm sayın vekilimden de çok memnunum. Her projemi söylerim desteğe ihtiyacım olduğunu söylerim kendisi de ciddi şekilde yardımcı olur. Mesela ben 2014 yılında hiç yardım alamadım. 2015 yılı 7 Haziran seçimlerinden sonra dosyaları yeniledik ve yer altı Wc yapımı için 80 bin lira Turizm Bakanlığından yardım aldım. WC'leri de yer altında yaptık geldiğinizde görmüşsünüzdür. 

'SIRTIMLA EŞYALARI TAŞIDIM'

Ondan sonra Kalkınma ajansına proje verdim. Bir vatandaş çocuğunu askere göndermiş Yenipazar'a gelmiş ziyaretine ilçemize çocuğuyla vakit geçirmek için yatacak yer yok. Bir kişilik yatacak yer yok. Pazarcılar geliyor kışta ayazda arabalarda yatıyorlar. Kalkınma ajansı bir program düzenledi ajans hibelerini açıklamış. Geldik bir bina vardı bir odasında süt kooperatifi duruyor,  bir odasında TEDAŞ duruyor, diğer 2 katı bomboş. Bunu yapabilir miyiz dedik, projeyi yazdık, götürdük. Şimdi Kütahya valisi o zaman Kalkınma Ajansı başkanı, durumu sayın valimize de anlattık. 276 bin lira %90 hibeli bir proje. O oteli yaptık. O arada eski Bakanımız Bahattin Şeker PARK CAM misafirhane değişikliği yapıyormuş. Aradı böyle bir durum var değişiklik yapıyorlar 1 yıl kullanılmış eşyalar var, ihtiyacınız var mı? Dedim sayın bakanım ihtiyacım olmaz olur mu ? Gittim kamyon bulup eşyaları kendim indirdim. 2 işçi 1 de nakliyeci ki nakliyeci adam bedava aldı bizim orda durumumuzu biliyordu. Ranzaları kendimiz indirdiğimizi de gördü ya bende zaten böyle bir şey bekliyordum 500 lira nakliye parası almasın diye. Belediyenin üst katına 2'şer, 3'er, 1'er kişilik. Yani şuan Yenipazar'da 50 kişi ağırlayabilirim. 

Mehmet ERDEM: İlhan Başkanımız buğday ekiyor belediye olarak buna değinelim istedim. Bir de Yenipazar küçük bir belediye herkesin de bildiği gibi bütçesi de belli, BEBKA var, İl özel idaresi, belediyeler birliği var. Talepleriniz karşılanıyor mu? Döneminizde borçlandınız mı? Nasıl yapıyorsunuz?

'SADECE BİR KEZ BORÇLANDIM'

İlhan ÖZDEN: Borçlandınız mı derken zaten yeterince borçlanılmıştı. 1 kez borçlandım. Oda şöyle oldu; iş makinesinde çalışan bir arkadaşımız emekli olacaktı. Yönetimdeki arkadaşlarla oturduk. Anlaşalım dedik; 57 bin lira emekli ikramiyesi, birazını martta birazını temmuzda ödeyelim vs. gibi ama yapmayalım bu yola hiç girmeyelim dedik. Çünkü 25 yıl ilçemize hizmet etmiş Yenipazar’a alnının teri dökülmüş. Bölmeden verelim o isterse köprüden atsın. İller bankası 57 bin lira direk belediyeye değil emekli olacak kişiye parayı aktardı. O şekilde bir borçlanmamız oldu. Bunun dışında gelir vergilerini ödeyemiyoruz. Sosyal güvenlik kurumuna sigorta primlerini 900 bin lira borç devraldım benden öncekilerde ödememiş. Ödeyecek güç olsa öderim. İl Özel idare, hastaneler, TEDAŞ’lar onların borçlarının çoğunu kapattım devam da ediyorum. Kasa da 5 bin lira varken ben 100 bin liralık iş yapıp 5 bin 5 bin ödüyorum. Borçlanmalar bu şekilde oluyor. Ben şahsi borçlanmalar yapıyorum 6 ayı geçmeyecek sürede. Bunu hizmet hemen vatandaşa  ulaşsın diye yapıyorum. 

Mehmet ERDEM:  Başkanım sizin orada otobüslerle ilgili bir mesele vardı sanırım, tam olarak o neydi? 

İlhan ÖZDEN: Bizim ilçe içerisinde okula taşınan 30 kadar öğrencimiz var.  1 km ileride bir okula gidiyorlar. Özel otobüsler de yapar ama onlar parayla yapacaklar. İlçenin gelir seviyesine baktığımız da düşük gelirli vatandaşlarımız var. Okula giderken çocuğunun cebine harçlık koymakta zorlanan ailelerimizin olduğunu biliyoruz. Belediye meclisimizle konuştuk ve bir araba tedarik edelim öğrencilerimizi ücretsiz 1 km ilerde ki okulumuza götürüp getirelim diye düşündük. Özel İdare'den kapanan belediyelerin araçlarından talep ettik ancak bizim talebimiz uygun görülmedi. Günde 4-5 km yol yapacak bir araç uygun görülmedi. Kamyon, iş makinesi taleplerimizde oldu ancak alamadık. İş makinesi taleplerimizi başka belediyelerle karşıladık. Onun haricinde asfalt programı yaptık. Kendisini rahmetle anıyorum benden önceki belediye başkanımız, kanalizasyon tesisini yapmıştı. Ondan sonra seçim geldi ve yönetim milletimizin  takdiriyle de ondan bana geçti. Devraldığım da yollar bozuk, toz toprak, çamurdu. Malzeme atılacak kamyon yoktu, küreklerle atıyorduk. Yolların çukurlaşan bozuk yerlerine işçilerle birlikte malzeme atıyorduk. Bilecik’ten, Vezirhan’dan, diğer belediyelerden birer ikişer kamyon malzeme getirttiriyorduk. O zaman biz 3 km yolu asfalt yapalım diye düşündük. 2014’de İl Özel İdaresinin desteğiyle yaklaşık 3 km yolu yaptık. Biraz rahatlattı. Bu sene yine İl Özel İdare desteğiyle karşılıklı protokol imzalama şartıyla 2 km civarında yolu yaptık kalan yolları da parke taşıyla döşedik. 

Mücahid ERDAL: Sayın Başkanım peki borçlar da azalma oluyor mu?

'5 BİN NÜFUS ÜZERİNDEN PAY GELSE KİMSE BENİ EVE KOYAMAZ'  

İlhan ÖZDEN: Tabi ki oluyor. Ben 2014 yılında 6000 m2 civarında taş döşemesi, 2015 yılında 4000 civarında da taş döşemesi bu sene de 30 000 m2 taş döşenmesi gerçekleşti. Daha 2000 var ancak hava şartlarına göre biraz değişme gösterebilir. Eğer ki ben bu yatırımları erteleyip seçim dönemi yapsaydım 1 lira borç olmazdı. Borçlanma azaldı mı azaldı. İller bankasının 2028 yılında bitecek bir borcu vardı şuanda da mevcut hizmet binamızın borcu 2028’de bitecekti, 2 bin 800 liradan taahhütname vererek 7 000 liraya yükseltme yaptım taksidini ve borç 2019'da bitecek. Borçların çoğu 2019, 2018, 2017’lerde bitecek. Yani 2019’dan sonra belediye başkanlığı yapmak o kadar da zor değil. Şuanda 11 bin 13 bin iller bankası payları geldi. Geçenlerde de gündeme geldi, bir vatandaşımız demiş ki; 5 bin nüfus üstlerinden pay alıyor tabi ki yapacak demiş ama dosyalarda da gösterdiğim gibi benim ne kadar pay aldığım görünüyor. 5 bin nüfus üzerinden pay gelse kimse beni eve koyamaz açık senet veriyorum buradan. 

'YİNE BUĞDAY EKECEĞİZ'

Buğday konusuna da gelirsem, belediyenin 80 dönüm civarında bir arazisi var düşündük; bölge tarım hayvancılık bölgesi. Bizde bir şey deneyelim dedik. Burada İstanbul’dan gelip gidenler var sonuçta biz de denemek istedik. Köy muhtarlarına fikrimizi anlattık yardımcı olur  musunuz? Başkanım tabi dediler sağ olsunlar. 7-8 Kişi getirdiler traktörlerini bende getirdim. Giydim spor ayakkabılarımı, kot pantolonumu bindim traktöre sürdüm tarlayı. İl genel meclis üyesi arkadaşın da döver biçeri var bende süreyim yardımım olsun dedi. Ziraat mühendisi arkadaş ilaçları vereyim benimde ona katkım olsun dedi. Tek tek buğday, gübre, ilaçlar her şeyi dosya yaptı memur arkadaşlar dediler “başkanım 10 bin 800 lira net karınız var.” Bu işte çok iyi bir para. Bugün biz bu programa gelmesek yine tarlada olacaktık. 

Sedat BAYAM: Yapılan yatırımları görüyoruz, insanlarda inkar etmiyorlar bu çalışmaları. Bunların yanı sıra bir de Yenipazar’ın tanıtımı ile ilgili çalışmalarınız var. Bu çalışmalarla ilgili devletimizin bir katkısı var mı?

'YENİPAZAR'DA TURİZM GELİŞECEK'

İlhan ÖZDEN: Bölgemiz de vatandaşımızın düşüncesi çocuğum bir fabrika olsun işe girsin. Diyoruz ki bu çok uzun vadeli bir yatırım en az 5 senemizi alır. Bizim iddiamız Yenipazar’ın doğasını, güzelliğini bozmadan daha kolay para kazanmalarını sağlamak. Çok değeri var ama bizim bunları gün yüzüne çıkarmamız gerekir. Bu noktada da en önemli şey tanıtım. Kalkınma ajansı programı kapsamında bize 3 fuarda tanıtım hakkı verdiler. İzmir, İstanbul, Ankara.. Stantlarımızı açtık bu stantları da destekler kadarıyla yaptık fazlasını yapmaya kalksak ilgi çekici yapmaya kalksak 40 50 bin kasadan para harcamak gerekiyor. Stantlar çok faydalı oldu. Dağcılık kulübüyle, spor kulübü, avcılık kulüpleri..  Bu program çerçevesinde yurt dışından misafirleri de ağırladık 6 kişi Makedonya’dan. Program çerçevesinde otel inşaatını da tamamladık. 25 kişi kaldı 1 haftalığına. Bakın şimdi 25 kişi gelse 1 sene sonra 125 kişi olacak. Turizm gelişecek. Kanyon, gölet gibi turizm değerlerine sahip olacağız. Günde 300  kişi ağırlamaya başlasak, O zaman iş imkanları da artacak gözleme yapacak biri çay satacak. Bir komşumuz ekmek yapmış gelen misafirler hemen aldılar ekmekleri. Ablamız diyor ki ben buradan kazandığım parayla un alsam 1 sene ekmek yaparım. Kuşburnu, bal, organik reçel soruyorlar. Dediğim gibi 300  kişi kapasiteye ulaşsa sadece çocuğun değil tüm ev halkı para kazanacak. Kalkınma budur. İlla fabrika olması değil. İlla muhalefetlik yapılacak ya her yeri taş döşüyorsun tavuk çiftliği yap diyorlar bana. Yerel yönetim ticaret yapamaz. Amaç muhalefet yapmak. Muhalefet yapmak için yapıyor bunu çalışmalardan rahatsız olanlar. Bakın ben fazlasını istemiyorum gözünün gördüğünü söylese yeter bana. Yiğidi öldür hakkını yeme diye bir laf var. 

Sedat BAYAM: Yollar konusunda devletle çalışmalarınız nasıl?

'SÜRÜM DERESİ YOLU YENİPAZAR'IN ÖNÜNÜ AÇACAK'

İlhan ÖZDEN: Şuan da Sürüm Deresi yolu tamamlanmak üzere. Bu yol Yenipazar ekonomisi gelişimini önünü açacak bir yol. Daha inşaat halindeyken bile maksimum seviyede bir rahatlık var. Hatta sordum nasıl durumlar buraya parke taşı almaya gelen arkadaşlara. Başkanım akaryakıtta 100 lira karımız var şuan dedi. Özel idare de kendi çapında yine iyileştirmeler yapıyor ancak bizim coğrafyamız zorlu bir coğrafya bunlar biraz sıkıntı yapıyor. Benim kanaatime göre bu coğrafi zorluklar nedeniyle hizmetler biraz daha gecikiyor. İl özel idare de üzerine düşeni yapıyor. Siyasilerimiz de sayın vekilimiz de her türlü desteği veriyor. Belediye başkanlarımız, ilçe belediye başkanlarımız hepsine çok teşekkür ediyorum yaptıkları hizmetleri herkes tüm Yenipazar halkı kullanıyor. Geçen gün kanalizasyon tıkanıklığı yaşadık Selim Başkanımı, Selim Ağabey’i direk cep telefonundan aradım. Bir gece su patlağı yaşandı 4 gece uğraştık. Sayın Vedat Başkanımı, Fatih Başkanımı aradım gece 12 de sağ olsunlar desteklerini esirgemiyorlar. Bizim işlerimizi kolaylaştırma yönünde destekler veriyorlar bundan sonra daha da iyi olacağı kanaatindeyim.

Mehmet ERDEM: Büyük şehirlerde Belediye Başkanlarına ulaşmak zordur. Siz şimdi küçük bir yerde kapılarınızı da açtınız. Herkes herkesi tanıyor böyle küçük bir yerde başkanlık yapmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Şunu da eklemek istiyorum kanalizasyon katılım payları vardı sanırım siz onları almaya kalktınız oldukça konuşuldu? Zorluk yaşamıştınız? 

'İŞİMİ SEVİYORUM, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM'

İlhan ÖZDEN: Ben küçük yerde başkanlığa zor demiyorum ben yaptığım işten memnunum vatandaşlarımızın gelip rahatça konuşmasından, derdini söylemesinden zevk alıyorum. Kendim halledemeyeceğim konularda siyasi temsilcilerimizle konuşup çözmekten anlatılmaz şekilde mutlu oluyorum. Onların dualarını almaktan çok mutlu oluyorum. 7/24 hizmet etmek benim boynumun borcu. Ben işimi seviyorum ben şikâyetçi değilim, bazen evdekiler şikayet ediyor ama yapacak bir şey yok beni bu göreve laik görmüşler evdekileri de ikna ediyorum.

Kanalizasyon katılım payları konusuna da gelince sizde takdir edersiniz ki devletler kanunlarla yürütülür. Bizi teftişe geldiler ve kanalizasyon katılım payı almıyorsunuz başkanım almanız lazım dedi ve yasayı gösterdi. Kanalizasyon Katılım Payı konusunda rapor yazdı ve alınacak miktarı yazdı. Şimdi bu rapor karşısında gelen müfettiş bu raporu ele alacak bizim bu payı almamız farz oldu. Bu payı da keyfi alamıyorsunuz zaten. 70-80 bin lira kadar bir tahsil yapabildik ancak bu konuda da zaten sıkıntılar yaşadık.

Mücahid ERDAL: Sayın başkanım 80’li yıllarda ilçe oldu ama bir türlü köy havasından çıkamadı, bir çok başkan gelip geçse de köy havasından çıkamadı. Bundan sonrası nasıl olur?

'YENİPAZAR KABUĞUNU KIRACAK'

İlhan ÖZDEN:  Yenipazar’ın  artık önü açık. Sürüm Deresi yolu tamamlanması planlanıyordu bu sene ama aksamalar oldu seneye olacak inşallah. Ondan sonra da yatırımcıların gözdesi olacak. İstanbul’un nüfus ve sanayi yoğunluğunu Marmara bölgesine yayma çalışmalarından en büyük payı Yenipazar’ın alacağına inanıyorum. Bir de Bolu – Nallıhan bağlantısı gündemde eğer ki proje hayata geçerse tamamen kabuğunu kıracak. Bizim de temennilerimiz de bu yönde. 

Sedat BAYAM: Yenipazar’ın bir güzelliği daha var. Meydanında 1933 yılında kalma ve üzerinde 29 Ekim'in kutlandığını yazan tarihi bir taş var. O taşında yeri değişti bazı şeyler oldu bir dönem. İlçenizde kültür varlıklarının envanterini onarma veya güzelleştirme kapsamında size bir destek sağlandı mı?

'YANİ TAŞLAR YERİNE OTURDU'

İlhan ÖZDEN: Biz o anlamda bir yerimiz olmadığı için bildiremedik. Biraz önce de bahsettiğiniz taş da ilk yeri de şuanda ki mevcut yeridir. Biz 1900’lü yılları hatırlamıyoruz eskilere sorduk bu taşın yeri neresidir diye? Konmayacak gibi laflarda geldi ama mümkün değildi. Biz taşın gerçek yerini aradık, hep orada kalsın diye. Bu taşı koymamak büyük bir saygısızlıktır ve ilk yerine yerleştirdik. Yani taşlar yerine oturdu. 

Sedat BAYAM: Ben kendi adıma geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Çalışmalarınız da da size başarılar diliyorum. 

Mücahid ERDAL: Başkanım sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

'SEÇİMDEN SONRA MHP ROZETİMİ ÇIKARTTIM, TÜRK BAYRAĞI ROZETİMİ TAKTIM'

İlhan ÖZDEN: Yenipazar herkesin Yenipazar’ı. 30 Mart seçimlerinde MHP'den girmiştim ama seçilince ben MHP rozetimi masaya koyup Türk Bayrağı rozetimi taktım. Siyasi ayrım olmadan nasıl hizmet edebiliriz nasıl memnun ederiz halkı diye düşündük. Bir Yenipazarımız var ve sahip çıkacak kişiler biz seçilip gelenler, atanmışlar bizleriz. Bu görev gelip geçici Allah utandırmadan günümüzü tamamlayıp görevimizi devredeceğiz. Önemli olan kalıcı, yap-boz olmayan hizmetler gerçekleştirmek ve gelecek nesillerimize bırakmak. Başta da söylediğim gibi bir tane Yenipazar’ımız var. 

Mücahid ERDAL: Biz yaklaşık 5 sene önce Yenipazar’da belediye seçimlerinden memnun musunuz diye bir röportaj gerçekleştirmiştik. Maalesef geri dönüşler böyle değildi ve vatandaş memnun değildi. Aradan 5 yıl geçti; Osmaneli Haber ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz röportajımızda yine vatandaşlara sorduk memnun olmayan bir kişi bile olmadı. Sayın Başkanım sizinle de  hoş sohbet içinde çok güzel bir röportaj gerçekleştirdik, geldiğiniz için çok teşekkür ederiz. Yenipazar halkına buradan selamlarımızı sunuyoruz.

'YENİPAZAR HİZMETLERİN EN İYİSİNE LAYIKTIR'

İlhan ÖZDEN: Bende Yenipazar halkı adına böyle bir ev sahipliği yaptığınız için, düşüncelerimizi, faaliyetlerimizi, sıkıntılarımızı anlatma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Buradan desteklerini esirgemeyen Sayın Milletvekilimiz, Sayın Valimiz Sayın Belediye Başkanlarımıza en alt kademeden en üst kademeye herkese çok teşekkür ederim. Belgelerle gelirlerimizi giderlerimizi de ortaya koydum isabetli bir yere yardım ediyorlar. Yenipazar halkının bu yardımlara ihtiyacı var. En iyi hizmete laikler. Yaptıkları destekler için teşekkür ediyorum.

Mücahid ERDAL: Biz teşekkür ederiz. Sırada yeni bir ilçemiz var. Osmaneli Haber ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz proje de sırada ki ilçemize “Belediye seçilerinden memnun musunuz?” sorusunu yöneltip ilçemizin belediye başkanını programımızda ağırlayarak röportaj hakkında sorular yönelteceğiz. Bir sonraki programda görüşmek dileğiyle.. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 22204 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum