“Vay benim memleketimin haline!”

“Vay benim memleketimin haline!”

AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Muhammed Karadayı, Şubat ayı olağan toplantısının ardından yaptığı konuşmada, Bilecik’te son 5 yılda birçok olumsuzluğun yaşandığını anımsatarak, “Vay benim memleketimin haline!” dedi.

AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Muhammed Karadayı, Şubat ayı olağan toplantısının ardından yaptığı konuşmada, Bilecik’te son 5 yılda birçok olumsuzluğun yaşandığını anımsatarak, “Vay benim memleketimin haline!” dedi.

Muhammed Karadayı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı söz aldı. 2019 yılından bu yana gelinen süreçte 5 yıldır yaptıkları eleştirilerin ve dile getirdikleri sorunların bugün yaşananlar karşısında kendilerini haklı çıkardığını ifade etti. Rüşvet, kanalizasyon ve su sorunları ile geçen 5 yılın takdirini Bilecik kamuoyuna bırakacaklarını belirten Karadayı, “Önümüzdeki dönemde Cumhur İttifakı’nın yönetime gelmesiyle bu sorunları hepsi ortadan kalkacak” diye konuştu.

6 Şubat depreminin üzerinden 1 yıl geçtiğini ve Bilecik’te depremle ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını da anlatan Muhammed Karadayı, şöyle konuştu:

“BAŞKANLIK YAPANLAR DA SATANLAR DA KENDİLERİYDİ”

“Defalarca hizmetsizliği, belediyeye alınan personelleri şikayet ettik. Belediyeler elbette işçi alabilir ama bunun hizmete oranı vardır. Bilecik’te hizmet olmadığı için bizlerde sorguladık. Şu mikrofonumuz defalarca kesildi, Melek hanımın kendi mikrofonu kesildi ve onun hakkını da korumak bizim vazifemiz. Keşke o da bizim mikrofonlarımızı kapatmasaydı.

Parsel parsel satılıyor dediler peki yok fiyatına satılmak istenen ve rüşvete konu olan AVM binasını yok pahasına satmak isteyen belediye başkanvekili değil miydi? Elmas çay bahçesi yerine merkezde yok parasına satılan bina, TOKİ’lerdeki daireler, arsalar var iken bu satışları gerçekleştiren komisyona başkanlık yapanlar kimlerdi? Başkanlık yapanlar da satanlar da kendileriydi. Biz bu noktada takdiri halkımıza bırakıyoruz.

“BÜTÜN BİLECİK KOKTU”

Ortalama 1 yıl 3 aya başkan düşen bir belediyenin nasıl hizmet etmesini bekleyebiliriz? Özellikle bir soru daha sormak istiyorum. 12 mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız her yıl aylarca su kesintileri yaşadı. Madem çok ehil bir belediyecilik yapıldı da niye sularımız kesildi? Kanalizasyon yaptık dediler bütün Bilecik koktu. Rögar kapaklarına naylon geçirdiler.

“SORMAZLAR MI İCRAAT NEREDE?”

Deprem ile alakalı 6 Şubat depreminden sonra ben burada imar planları, kentsel dönüşümler yapalım, yapı stoğunu değerlendirelim uyarılarından sonra o dönem denildi ki mimarlar, inşaat mühendisleri odaları ile görüştük dediler ama fotoğraf protokolünde başka bir şey yapıldı mı? Sormazlar mı icraat nerede? Biz meclis olarak tamam dedik tebrik ettik ama sonuç 1 yıl geçti ve son 5 yılda olduğu gibi yine hiçbir şey yok.

“SÖZ VERİYORUM”

Son 5 yılda rüşveti, kanalizasyonu, su kesintilerini konuştuk. Yıl olmuş 2024 artık burada temel seviyelerin üstüne çıkılması gerekirken bu problemlerin hangisi düzeltildi? Önümüzdeki 5 yılda Cumhur İttifakına verecekleri destek sonucunda bu problemler karşılaşmayacaklarını adına söz veriyorum. Önümüzdeki 5 yılda hiçbir vatandaşımıza bu sorunları yaşatmayacağız. Sosyal alanların, imar planlarının, kentsel dönüşümlerin yapıldığı bir Bilecik’i sunacağız.

Son olarak şunu da sormak istiyorum; belediye başkanı olduktan sonra kaç kişi aldınız ve Mayıs ayından Aralık ayına kadar KAYI A.Ş.’ye 322 kişi mi alındı?” şeklinde konuştu.

Diğer yandan, CHP Grup Sözcüsü Melek Mızrak Subaşı tarafından da Başkan Kaya’ya yanıtlanmak üzere soru önergesi verildi. Başkan Kaya, soruları yazılı olarak yanıtlayacağını bildirdi.

muhammed-karadayi1.jpg

Bu haber toplam 776 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum