“Vekilin köyü neden muaf tutuldu?”

“Vekilin köyü neden muaf tutuldu?”

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, DSİ tarafından alınan arazi toplulaştırması kararı ilçede ortalığı ayağa kaldırdı.

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, DSİ tarafından alınan arazi toplulaştırması kararı ilçede ortalığı ayağa kaldırdı.

Pazaryeri halkının büyük çoğunluğunun şiddetle karşı çıktığı toplulaştırma kararının yankıları devam ederken AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir de eleştiri oklarının hedefine yerleştirildi.

“VEKİLİN KÖYÜ NEDEN YOK?”

AK Parti Milletvekili Halil Eldemir’in köyü Bozcaarmut’ta arazi toplulaştırmasına yönelik karar alınmamasına dikkat çeken vatandaşlar, “Vekilin köyü neden muaf tutuldu?” diye sordular.

DSİ yetkililerince yapılan bilgilendirme toplantısında sulama projesi yapılan yerlerde arazi toplulaştırmasının kanuni zorunluluk olarak ifade edildiğine atıfta bulunan vatandaşlar, “AK Parti Milletvekili Halil Eldemir’in köyü Bozcaarmut’ta baraj yok mu? Bu barajdan sulama yapılmıyor mu? Öyleyse toplulaştırma kararı Bozcaarmut Köyü’nde neden yok? Bu arazi toplulaştırması bu kadar büyük bir nimet ise Bozacaarmut bu nimetten niye faydalandırılmıyor?” gibi soruları gündeme taşıdılar.

PAZARYERİ’Nİ KARIŞTIRAN İDDİA!

Diğer yandan, Milletvekili Halil Eldemir’in ilçe halkıyla yaptığı görüşmelerden sonra Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüşerek vatandaşların toplulaştırmayı istemediğini aktaracağını söylediği iddia edildi.

İddiaya göre; Milletvekili Halil Eldemir dediği gibi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüştü ancak vatandaşların değil kararın yanında yer aldı. Milletvekili Eldemir’in Bakan Yumaklı’ya “İlçe halkı ilk başta istemiyordu ama yapılan bilgilendirme çalışmalarından sonra ikna oldular. Vatandaşların toplulaştırmaya karşı tavrı ortadan kalktı” şeklinde ifadeler kullandığı öne sürüldü.

Pazaryeri’nde gündeme gelen bu iddia sonrası ilçede büyük sansasyon meydana gelirken toplulaştırma kararı sonrası Bozcaarmut’un neden muaf tutulduğunu izahının yapılması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2582 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum