VEKİLLER SEÇİM KARARINI DEĞERLENDİRDİ

VEKİLLER SEÇİM KARARINI DEĞERLENDİRDİ

İlimiz milletvekilleri Halil Eldemir ve Yaşar Tüzün, 24 Haziran’da yapılması kararlaştırılan erken seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçim yapılacağını açıklamasının ardından, AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ile CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’den açıklamalar geldi.

‘ERKEN SEÇİM ELZEM HALE GELDİ’

AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, ülkemizin içerisinde bulunduğu süreçte erken seçimin elzem hale geldiğine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne bir an önce geçilmesinin zorunlu hale geldiğini ifade eden Eldemir, erken seçim kararına ilişkin şunları dile getirdi:

“Bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler, AB ile ilişkilerimiz, küresel süreçler ve eski sistemin hastalıklarının atılan her adımda karşımıza çıkması, Türkiye’nin halkoylamasında verdiği karar doğrultusunda belirsizliklerin aşılarak bir an önce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesini zorunlu kılmıştır. Bu nedenle erken seçim kararının bir an evvel alınarak belirsizliğin ortadan kaldırılması elzem hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

‘İKTİDAR VE ORTAĞI PES ETTİ’

TBMM Başkanvekili ve CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ise erken seçim kararını ‘İktidar ve ortağı pes etti’ sözleriyle yorumladı. ‘Bu bir kap kaç seçimidir’ diyen Milletvekili Tüzün, 24 Haziran’da ülkemizin demokrasi bayramı yaşayacağını belirterek, şu ifadelere başvurdu:

“Daha düne kadar erken seçim isteyenleri vatan haini ilan edenler; Erken seçimi geri kalmışlık olarak görenler, seçimlere 18 ay varken şimdi bir anda seçim diyorlar. Biz her zaman olduğu gibi seçime hazırız. 24 Haziran’da ülkemize demokrasi şöleni yaşatmak için var gücümüzle çalışacağız. Seçimin temel unsuru adil ve güvenli olmasıdır. Özgür ve adil seçim için, güzel aydınlık günler için, Cumhuriyet ilkelerine, Atatürk ilkelerine bağlı tüm duyarlı vatandaşlarımızla işbirliği, güç birliği yapacağız. Türkiye, 24 Haziran’da huzurlu, mutlu, adaletli bir geleceğe yürüyecek.”

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2556 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum