Veterinerlik Fakültesi için ilk adım

Veterinerlik Fakültesi için ilk adım

Osmaneli Belediyesi, Şeyh Edebali Üniversitesi ve iş adamı Doğan Zaimoğlu’nun ortaklığında Doğal Yaşam Alanı çerçevesinde sokak hayvanlarına yönelik kurulacak olan Araştırma ve Uygulama Labratuvarı’nın temel atma töreni gerçekleştirildi.

Osmaneli Belediyesi, Şeyh Edebali Üniversitesi ve iş adamı Doğan Zaimoğlu’nun ortaklığında Doğal Yaşam Alanı çerçevesinde sokak hayvanlarına yönelik kurulacak olan Araştırma ve Uygulama Labratuvarı’nın temel atma töreni gerçekleştirildi. Laboratuvarın kuruluşu ile birlikte Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde Veterinerlik Fakültesi kurulması planlanıyor.

Özellikle Şeyh Edebali Üniversitesi’nin deneysel birimlerine yönelik bilimsel çalışmalara imza atılacak olan Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı bölgede önemli görevler üstlenecek.

veterinerlik-fakultesi-icin-ilk-adim1.jpg

“GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYORUZ”

Daha önceleri Hayvan Hastanesi’nin kuruluşunda Bilecik’teki büyük bir eksikliği gideren Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin, Araştırma ve Uygulama Labaratuvarı’nı açacak olmanın gururunu yaşadıkları dile getirdi.

Başkan Şahin, “Barınakla başladığımız sonrası için iş adamımız Doğan Zaimoğlu beyin büyük destekleriyle gerçekleştirdiğimiz hayvan hastanesi ve sonrasında bugün de temelini atacağımız Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı ile birlikte özellikle sokak hayvanları konusunda ilimize, Sayın Valimizin ve Milletvekilimizin de destekleriyle Veterinerlik Fakültesi için güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

veterinerlik-fakultesi-icin-ilk-adim2.jpg

“DENEYSEL ÇALIŞMALARIMIZI DAHA İLERİYE TAŞIMIZ OLACAĞIZ”

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir’de kurulacak olan bu labaratuvar ile birlikte bilimsel çalışmaları bir adım öteye götüreceklerinin altını çizdiği konuşmasında şunları aktardı:

“Bugün burada temelini atacağımız laboratuvarımızla özellikle Tıp Fakültemiz, Diş Hekimliği Fakültemiz ve Fen Fakültemiz gibi deneysel çalışan birimlerimizi bir adım daha ileriye taşımız olacağız.” 

“ONLARIN YAŞAMLARINI SAĞLAMAK İNSAN ÜZERİNE DÜŞER”

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, sokak hayvanlarına karşı olan hassasiyete dikkat çekerek, “İnsanımız ne kadar kıymetliyse, dünyada ki mahlukatlar, nebatat ve hayvanatta insanların faydasına yaratılmıştır. Ama onların hayat haklarını düzenlemek, onları da olumlu noktada yaşamlarını sağlama konusunda gerekli girişimleri yapmakta insan üzerine düşer.” dedi.

veterinerlik-fakultesi-icin-ilk-adim3.jpg

“OSMANELİ BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya ise, Araştırma ve Uygulama Labaratuvarı’nın bölgede önemli bir merkez konumunda olacağını söylediği konuşmasında şunları söyledi: “Osmaneli Belediye Başkanımıza yine teşekkür etmek istiyorum. Özellikle bu bölgedeki; hem Gölpazarı’nda, hem Bayırköy, hem Vezirhan’daki sokak hayvanlarının reabilitesi konusunda sorumluluk alarak bu güzel merkezde o sokak hayvanlarının rehabilitesini gerçekleştirecekler.”

“BU ÇARESİZLERE ÇARE OLMA PROJESİDİR”

“Bunu, çaresizlere çare olma projesi olarak değerlendiriyoruz.” diyen ve laboratuvarın kuruluşunda önemli katkıları olan İşadamı Doğan Zaimoğlu ise şunları söyledi: “Bunu, çaresizlere çare olma projesi olarak değerlendiriyoruz. Birinci etabını hayvan hastanesi olarak yaptık. İkinci etabını da Rektör hocamın katkılarıyla üniversiteyi buraya taşıdık ve burada çok önemli bir laboratuvar yapıyoruz.”

veterinerlik-fakultesi-icin-ilk-adim4.jpg

Bu haber toplam 1568 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum