Yağlı saçlar için ürünler

Yağlı saçlar için ürünler

Yağlı saç, her üç kişiden birinin karşılaştığı oldukça yaygın bir sorundur.

Cilt bezlerinin aşırı çalışması nedeniyle oluşur. Yağlı saç sadece kötü görünümle ilgili değildir, sebumun sürekli birikmesi saç dökülmesine ve mantar enfeksiyonlarının gelişmesine yol açabilir. Sorunun nedenlerinden biri de yanlış bakım ürünü seçimidir.

Doğru saç bakımı konusunu uzun süredir araştırıyoruz ve uzun yıllara dayanan tecrübemiz sayesinde, yağlı saçlar için doğru saç bakım ürünlerini seçmek adına bazı ipuçları vereceğiz.

Yağlı saçlar için ürün çeşitleri

Her zaman mükemmel görünmek, temiz ve sağlıklı buklelerle gurur duymak ve aşırı yağlı saç problemini unutmak için aşağıdaki kozmetik ürünleri kullanmanız yeterlidir:

  • bitkisel bileşenlere dayalı hızlı bakım için yumuşak sıvı şampuan ve kuru şampuan;
  • bitkisel özler ve yağlar içeren yağlı saç kremi;
  • kuru saçı ağırlaştırmadan köklerinden besleyen balsam ve maske;
  • nem dengesini sağlamak için losyon veya serum;
  • mat efektli şekillendirme ürünü.

Yalnızca sülfat, silikon, paraben içermeyen yüksek kaliteli kozmetik ürünleri satın almanızı öneririz. Yağlı saçlara sahip olanlar pH değeri en az 6 olan bakım ürünleri kullanmalıdır. Bu tür ürünler bitki özleri ve yağların yanı sıra salisilik asit ve çinko içerebilir.

Yağlı saçlar için ürünler nasıl seçilir?

Yağlı saçlar için etkili bakım; şampuanlamadan sonra en az 48 saat süren tazelik ve hafiflik, parlaklık ve hacim hissi sağlar. Bir ürün seçerken, bileşimlerine dikkat edin. Saç derisini ve saçı kurutmayan bir aktif yıkama bileşeni içermelidirler. Doğal formülasyonları tercih etmek en iyisidir.

Bu tür ürünlerin saç üzerindeki etkisi

Evde uygun kapsamlı bakım, yağlı saç sorununa basit ve etkili bir çözümdür. Yüksek kaliteli ürünler sadece fazla sebumu gidermekle kalmaz, aynı zamanda tozu ve şekillendirme ürünlerinin kalıntılarını da temizleyip cildi ve saç tellerini kökten uca besler. Başlıca etkileri:

  • salgı üretiminin normalleştirilmesi;
  • antibakteriyel etki;
  • gözeneklerin derinlemesine temizlenmesi;
  • ölü ve pullaşmış cilt parçacıklarının temizlenmesi.

Aynı anda birkaç sorunu çözebilen şampuanlar, saç kremleri ve maskeler bulunabilir. Örneğin yağlı saç derisi sahipleri için profesyonel saç dökülmesi ürünleri, https://www.yvesrocher.az/az/collections/hair-type-thinning-hair adresinde bulunabilir. Kepek, tahriş ve kaşıntı görünümünü önleyen ek ürünlerle beraber kullanıldığında gayet iyi bir sonuç elde edilir.

Çözüm

Yağlı saç bakım ürünlerini seçmek için basit ipuçlarımız; saçlarınızı güçlü ve sağlıklı tutmanıza, saçlarınızı yıkadıktan sonra canlı tutmanıza ve her zaman mükemmel bir saç stiline sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Doğru bakımı seçtiyseniz ancak sonuç alamadıysanız bir uzmandan yardım alın. Hekiminiz, saç ve cildin durumunu inceledikten sonra, aşırı sebum üretiminin nedenini belirleyecek ve uygun bir tedavi önerecektir.

Bu haber toplam 714 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.