Yalın dönüşüm yoluyla verimlilik arttırılacak

Yalın dönüşüm yoluyla verimlilik arttırılacak

KOSGEP tarafından Bilecik’te faaliyet gösteren sanayicilere yalın dönüşüm yoluyla verimliliği arttırmaya yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

KOSGEP tarafından Bilecik’te faaliyet gösteren sanayicilere yalın dönüşüm yoluyla verimliliği arttırmaya yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısı, Bilecik TSO Genel Sekreteri Doğan Gürkan Akyol’un yaptığı açılış konuşması ile başladı.

Doğan Gürkan Akyol burada yaptığı konuşmada yalın dönüş yoluyla yapılacak verim arttırma yöntemine vurgu yaptı.

Yalın dönüşüm bu dönemde firmalarımızın verimliliğini ve karlılığını artırmak için önemli bir araçtır

Akyol konuşmasında;

“Bugün burada işletmelerimizin rekabet gücünü artırmak ve ülkemizin sanayisini daha da güçlendirmek için önemli bir toplantı yapacağız. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak da işletmelerimizin bu dönüşümler konusunda her zaman yanlarında olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Yalın dönüşüm bu dönemde firmalarımızın verimliliğini ve karlılığını artırmak için önemli bir araçtır. İş süreçlerini optimize etmek, israfları azaltmak ve kaliteyi artırmak sadece büyümeye teşvik etmez aynı zamanda sürdürülebilirliği de destekler. Günümüzde hızla değişen sanayi ortamında, dijitalleşme ve otomasyon gibi konular işletmelerimizi daha verimli ve daha esnek hale gelmelerine yardımcı olur. Modern fabrika uygulamaları ile üretim süreçlerimizi daha iyi anlayabilir, maliyetleri azaltabilir ve müşteri taleplerine daha hızlı bir şekilde cevap verebiliriz.” İfadelerini kullandı.

Toplantının devamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Strateji Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hülya Öztoprak Yılmaz Model Fabrikalar hakkında bilgilendirme konuşması yaptı.

Hülya Öztoprak Yılmaz yaptığı konuşmada;

“Model fabrikaların, Türkiye’de 8 adet olduğunu ve 9’uncu model fabrikanın Eskişehir’de çok yakında zamanda faaliyete geçeceğini vurguladı.

Yılmaz konuşmasının devamında;

“Rekabetçilik için verimliliği arttırmak kaçınılmaz. Verimliliği nasıl artırırız, israfı en aza indirerek, yalın üretim uygulamalarını teşvik ederek yükseltiriz ve rekabetçilik anlamında daha üst seviyelere çıkarız. Ekonomik olarak da kalkınmamız hızlanır. Bunun için kullandığımız araçlardan bir tanesi de model fabrikalar. Model fabrikalar, ülkemizde 8 adet var. İlki Ankara Model Fabrika, 2018 yılında kurulmuştur. Sekiz modern fabrikamız var 9’uncu Eskişehir’de çok yakında zamanda faaliyete geçecek. Samsun ile birlikte bu yıl 10 tane ili hedefliyoruz. Modern fabrikalarımız bazı illerde var bazı illerde yok ama bölgesel hizmet vermelerini önemsiyoruz biz modern fabrikalarımızın. Bundan dolayı da Bilecik’teki işletmelerimizin faydalanacağı en yakında Eskişehir modern fabrikamız en yakın zamanda hizmete geçmiş ilk programını tamamlamış olacaktır diye planlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Toplantı, Ankara Model Fabrika Yalın Dönüşüm Uygulamaları anlatımı sonrası KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği ve KOBİ Bilgi Sistemi Sunumu ile devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 788 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.