Yasak sona erdi

Yasak sona erdi

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 15 Mart tarihinde başlayan iç sulardaki av yasağının 15 Haziran tarihi itibariyle sona erdiği bildirildi.

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 15 Mart tarihinde başlayan iç sulardaki av yasağının 15 Haziran tarihi itibariyle sona erdiği bildirildi. Böylelikle 16 Haziran tarihi itibariyle Selöz Göleti haricindeki içi sularda balık avı yapılabilecek. Ancak müdürlük ekipleri tarafından gölet ve akarsularda gerçekleştirilecek denetimlerde mevzuata aykırı avcılık yapanların tespit edilmesi durumunda yasal işlem uygulanacağı belirtildi.

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Ekonomik ve sürdürülebilir şekilde su ürünleri avcılığının yapılabilmesi için; amatör balıkçılık kurallarını düzenleyen, “5/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ”de yer alan kurallara vatandaşlarımızca titizlikle uyulması ve denetimle görevli kamu personeline kontroller sırasında yardımcı olunması büyük önem arz etmektedir.

Vatandaşlarımızın avcılık faaliyetleri sırasında çevreye ve canlılara olan zararlarından dolayı amatör avcılıkta yasaklanmış olan av araçlarını kullanmaması, sazangiller için kişi başı 5 adet olan olta sayısını aşmaması, 5/2 numaralı amatör tebliğde belirtilen boy ve sayı limitlerine riayet etmesi ve amatör balıkçılık faaliyetleri esnasında çevreye saygılı olmaları İlimiz ve ülkemiz kaynaklarının sağlıklı bir şekilde gelecek nesillerimize aktarılabilmesi için elzemdir.

Bununla birlikte 16 Haziran itibariyle İlimiz iç su av yasağı kalkacağından, kaynaklarımızın korunması amacıyla; İl/İlçe Müdürlüklerimiz kontrol ve denetimlerini daha da arttıracak olup, Müdürlüğümüz Su Ürünleri Kontrol Görevlilerince göl, gölet ve akarsularda gerçekleştirilecek kontrol ve denetimlerle, mevzuata aykırı su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen balıkçılara yasal işlem uygulanacaktır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1643 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.