Yaşar Tüzün 'CHP'nin monşerleri' arasında

Yaşar Tüzün 'CHP'nin monşerleri' arasında

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olarak yaşadığı hezimet sonrası CHP içerisinde ‘Değişim’ talebi yükselmeye başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olarak yaşadığı hezimet sonrası CHP içerisinde ‘Değişim’ talebi yükselmeye başladı.

tuzun-chpnin-monserleri-arasinda.jpg

Kurultay kararının alınmasının ardından tüm gözler Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrilirken Kılıçdaroğlu’ndan aday olup olmayacağına yönelik net bir açıklama gelmedi. ‘Kurultayda çıkıp ben adayım’ demem ifadeleri ise Kılıçdaroğlu’nun görevi bırakmak istemediği şeklinde yorumlandı.

İMAMOĞLU VE ÖZEL İSİMLERİ ÖNE ÇIKTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu genel başkanlık için en güçlü adaylardan birisi. Yine CHP’nin önde gelen isimlerinden Özgür Özel’de genel başkan adaylığı için göz kırpan isim oldu. CHP üst yönetiminde başlayan genel başkanlık tartışmaları artık tabana da yayılmaya başladı. Sosyal medyada günlerdir devam eden tartışmalara bakıldığında ‘Kılıçdaroğlu ile devam’ ve ‘Kılıçdaroğlu yeter’ şeklinde iki farklı görüşün karşı karşıya geldiği görülüyor.

'CHP'NİN MONŞERLERİ'

CHP’de esmeye başlayan değişim rüzgârları uzun yıllardır mecliste yer alan milletvekillerine yönelik eleştirileri de beraberinde getirdi. 26 vekilin 4 dönem ve üzerinde mecliste yer alması ‘CHP’nin monşerleri’ yakıştırmalarına sebep oldu.

LİSTEDE YAŞAR TÜZÜN DE VAR

Erdoğan Toprak ve Engin Altay 7 dönemdir mecliste yer alırlarken listenin başını çeken isimler oldular. Toprak ve Altay’ın ardından Faik Öztrak ve İlhan Kesici ile birlikte Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise 6 dönemdir mecliste yer alan isimler arasında. CHP sıralarında uzun yıllardır TBMM’de yer alan bu isimler ‘CHP’nin monşerleri’ olarak adlandırıldı.

CHP'DE DEĞİŞİM OLACAK MI?

AK Parti’de olduğu gibi 3 dönem kuralı veya buna benzer başka bir yöntem uygulamayan CHP’de ortaya çıkan bu tablo değişimin çok zor olacağının sinyalleri olarak algılanıyor. Ayrıca, kurultay delegelerinin neredeyse tamamının Kılıçdaroğlu’nun delegesi olduğunu söyleyenler, Kılıçdaroğlu çekilmedikçe başka bir ismin genel başkan olamayacağını ifade ediyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3799 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum