Yaşlı çifti dolandıran şahıslar yakalandı

İnhisar’ın Samrı Köyü’nde yaşayan yaşlı çifti dolandıran şahıslar yakalandı.

İnhisar’ın Samrı Köyü’nde yaşayan yaşlı çifti dolandıran şahıslar yakalandı. Gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü savcılık tarafından serbest bırakılırken diğer 3 şüpheli ise tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, Samrı Köyü’de yalnız yaşayan yaşlı çifti arayan dolandırıcılar kendilerini jandarma olarak tanıttı. Yaşlı çifte “İlçe merkezinde bir kadın bıçaklandı, bıçaklanan kadına ait para ve ziynet eşyalarının evinize bırakıldığı bilgisine ulaştık, olayda suçlu olmak istemiyorsanız evinizdeki mevcut para ve ziynet eşyalarını bizim göndereceğimiz kişiye teslim edin, sayımı ve miktarı kayıt altına aldıktan sonra geri teslim edeceğiz" denildi. Bunun üzerine yaşlı çift tarafından evlerinde bulunan 16.000 TL para, 9 adet çeyrek altın ve 6 adet Adana burması bilezik gelen şahsa teslim edildi.

Yaşanan olayın ardından dolandırıldığını anlayan yaşlı çift jandarmaya ihbarda bulundu. Bilecik İl Jandarma JASAT ve KOM şube tarafından yapılan çok kapsamlı araştırma ve takip sonucunda 6 şüpheli İstanbul’un Pendik ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Söğüt’e getirilen şüphelilerden M.Ç.(22), M.D.(23) ve I.G.(18) isimli şahıslar Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılırken, B.K.(21/), M.G. (23/) ve H.A. (23/) isimli şahıslar ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yetkililer bir kez daha telefonda kendisini asker, polis veya devlet yetkilisi olarak tanıtıp para isteyenlere itibar edilmemesi uyarısında bulundu.  

İlgili Haberler

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2523 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum