Yatılı Yaz Kur’an Kursu Kampı Sona Erdi

Yatılı Yaz Kur’an Kursu Kampı Sona Erdi

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde ülke genelinde sürdürülen “Yazımda Kardeşlik Var” projesi kapsamında Bilecik Müftülüğünce, kız öğrencilere yönelik düzenlenen Yatılı Yaz Kur’an Kursu Kampı sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde ülke genelinde sürdürülen “Yazımda Kardeşlik Var” projesi kapsamında Bilecik Müftülüğünce, kız öğrencilere yönelik düzenlenen Yatılı Yaz Kur’an Kursu Kampı sona erdi.

yatili-yaz-kuran-kursu-kampi-sona-erdi2.jpg

Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız Pansiyonunda 50 öğrencinin katılımıyla düzenlenen Yatılı Yaz Kur’an Kursu Kampı on dört günlük eğitimini tamamlayarak kapanış programını gerçekleştirdi.

21 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilen kapanış programına İl Müftüsü Ali Erhun, Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın eşi Nurten Kızılkaya hanımefendi, İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdüresi Arzu Kesici, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

yatili-yaz-kuran-kursu-kampi-sona-erdi4.jpg

Programa katılarak kampın tüm süreçlerinde görev alan Müftülük görevlilerini, öğrencileri ve velileri tebrik eden İl Müftüsü Ali Erhun, “Bu yıl ilk defa gerçekleştirdiğimiz Yatılı Yaz Kuran Kursu Kampımızın çocuklarımıza her alanda katkı sağladığını ve bir ömür boyu hayatlarında kullanacakları faydalı bilgileri öğrenmelerine vesile olduğunu gördük. İnşallah seneye erkek çocuklara yönelik de bir kamp planlayacağız. Öncelikle siz anne babalara teşekkür ediyorum, çocuklarınızı 14 günlük yoğunlaştırılmış eğitim verdiğimiz kursumuza gönderdiğiniz için.

Hasseten İl Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Sami Akyol Hocamıza ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdüresi Arzu Kesici hanıma, pansiyonun kapılarını kursumuza açarak bu imkanları sağladıkları için teşekkür ediyorum.

Ayrıca kurs sorumlumuz Kudret Koçyiğit hanıma, Bilecik Diyanet Gençlik ve TDV Bilecik Kadın ve Gençlik Kolları Gönüllülerimize, Kuran Kursu öğreticilerimize emekleri için teşekkür ediyorum“ dedi.

yatili-yaz-kuran-kursu-kampi-sona-erdi1.jpg

İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu “ İnşallah seneye kız ve erkek çocuklarımıza yönelik kamp programlarımız olacak. Daha güçlü bir kadro ile daha geniş kitlelere ulaşacağımız ve daha çok yavrumuzu eğiteceğimiz çeşitli programlarımız olacak. Ben bizleri, yaptığımız hizmetlerde destekleyen başta Müftü Hocamız olmak üzere bu eğitimin önemini kavrayan, kurslarımıza ve camilerimize gelen öğrencilerimize, onları kampımıza yönlendiren siz anne ve babalara; sabırla, şefkatle yol gösteren siz değerli hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Programda öğrenciler, kampta öğrendikleri bilgilerle beraber Kuran ı Kerim ve Hadisi Şerifleri okuyarak çeşitli gösteriler yaptılar.

Kapanış programı, kampa katılan öğrencilere verilen hediyelerle beraber çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

yatili-yaz-kuran-kursu-kampi-sona-erdi3.jpg

yatili-yaz-kuran-kursu-kampi-sona-erdi5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 533 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.