YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

İddialara göre, Söğüt Adliyesi Yazı İşleri Müdürü E.U., kuruma ait 300 bin TL para ve silahı alarak kayıplara karıştı.

Söğüt Adliyesi Yazı İşleri Müdürü ve aynı zamanda Söğüt Adliyesi mahkeme veznesinden sorumlu olan E.U. iddialara göre kuruma ait para ve silahı alarak kayıplara karıştıktan sonra yakalanarak tutuklandı. 
İddialara göre, yazı işleri müdürü, kuruma ait 300 bin TL para ve silahı alarak kayıplara karıştı. Söğüt İlçe Emniyeti ve jandarma ekiplerinin kapsamlı çalışmaları sonucu yakalanan şahıs, adli mercilere sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Öte yandan Söğüt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmanın devam ettiği, idari yönden de ilgili görevli hakkında disiplin soruşturmasının başlatıldığı öğrenildi. 
Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı ise ilgili şahsın 30 Mart'tan beri işe gelmemesi ve yakınlarının kendisine ulaşamaması üzerine Söğüt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şahsın aranmaya başlandığını belirterek, süreçle ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Söğüt Adliyesi Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan ve aynı zamanda Söğüt Adliyesi mahkeme veznesinden de sorumlu görevlinin 30/03/2016 tarihi ve sonrasında masaiye gelmemesi, kendisine de ulaşılamaması, yakınlarının görevliye ulaşamadıklarını beyan etmeleri üzerine Söğüt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilgili görevlinin araştırılmasına başlandı. Adliye içerisinde yapılan kasa denetimi sonucunda Söğüt Mahkemeler Veznesinde buunması gereken bir kısım paranın olmadığı ve adli emanette bulunan muhafazasından sorumlu olduğu bir adet tabancanın bulunmadığının öğrenilmesi üzerine Söğüt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya el konularak ivedilikle adli ve idari soruşturma başlatılıdı. 
Yapılan adli soruşturma içerisinde bilirkişi heyeti oluşturularak Söğüt Mahkemeler Veznesinde Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesinde ilgili görevlinin gözetimi ve denetimi altında olup da eksik olan meblağın bulunup bulunmadığının araştırılması sonucunda alınan ön bilirkişi raporuna göre Söğüt Mahkemeler Veznesi kasasında eksik meblağın olduğunun tespit edilmesi üzerine soruşturma derinleştirildi. Söğüt Adliyesi Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan şüpheli hakkında Söğüt Sulh Ceza Hakimliğinden yakalama kararı istendi, güvenlik kuvvetlerinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde şüpheli yakalandı. Bilahare Söğüt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınarak tutuklanması istemiyle Söğüt Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi. Söğüt Sulh Ceza Hakimliğinin 12/04/2016 tarihinde vermiş olduğu kararla tutuklanması üzerine ceza infaz kurumuna şüphelinin teslimi yapıldı. Şüpheli halen ceza infaz kurumunda. 
Olay nedeniyle Söğüt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmanın halen yürütülmekte olup, idari yönden de ilgili görevli hakkında disiplin soruşturması başlatıldı."

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4213 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.