YENİDEN REFAH PARTİSİ 1. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI, ZAFER EMANETOĞLU : "HEDEFİMİZ BÜYÜK"

YENİDEN REFAH PARTİSİ 1. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI, ZAFER EMANETOĞLU : "HEDEFİMİZ BÜYÜK"

Yeniden Refah Partisi  1. Olağan Kongresi  Bilecik İl Başkanlığı tarafından 25 Ekim Cuma akşamı kent ormanı düğün salonunda  gerçekleştirildi. Kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Başkan yardımcısı Zafer Emanetoğlu’da katıldı.

hedefimiz-buyuk3.jpg
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan kongreye Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanlığı görevini yapan Mehmet Aras Divan Başkanlığı yaptı. Kongreye yediden yetmişe tüm partililer katılım gösterirken; Selamet Derneği başkan yardımcısı Bilal Aslan, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Yeniden Refah Partisi Kütahya il başkanı Osman Gezgin, Selamet Derneği Genel Başkanı Harun Yavuz Yılmaz, Bilecik’in tanınan isimlerinden Orhan Şişman, Yeniden Refah Partisi İl yönetiminden Mikail Karahan, Yeniden Refah Partisi Eskişehir il başkanı Osman Mandacı, Saadet Partisi Merkez ilçe başkanı Hayati Çakır, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Murat Önal, AK Parti Merkez İlçe Başkanı  Nail Öztürk, Büyük Birlik Partisi Merkez İlçe Başkanı Osman Soyaltın, Hüda Par Bilecik İl Başkanı Dr. Tahir Karaslan’ da katıldı.

hedefimiz-buyuk2.jpg
Aras’ın sunumuyla devam eden kongrede kürsüye ilk konuşmacı olarak Cafer Arslanboğa geldi. Konuşmasına tüm konuklara katılımları için teşekkür ederek başlayan Arslanboğa: “1969 yılında başlayan milli görüş hareketiyle beraber yaklaşık 40-45 yıl gibi Erbakan hocamla beraber bu dava bu güne kadar geldi. İnşallah bundan sonra Fatih Erbakan Bey ile beraber bir 40 yıl daha belki daha uzun müddet bu dava sonsuza kadar sürecek. “ dedi. Osmanlı dönemindeki yönetimin ne denli hassas olduğuna vurgu yapan Arslanboğa “ Mevlam o günleri bize tekrar yaşamayı nasip etsin, Fatih Erbakan Bey ile beraber sonuna kadar yolumuza devam etmeyi nasip etsin en kısa zamanda iktidarı bize nasip etsin” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Ardından kürsüye Yeniden Refah Partisi Genel Başkan yardımcısı Zafer Emanetoğlu geldi.  

hedefimiz-buyuk7.jpg
Partinin kurulum sürecinden ve verilen emeklerden bahseden Emanetoğlu, parti ağının Türkiye’nin her noktasına çok kısa sürede yayıldığını ifade etti. Mücadelelerinin hak ve batıl mücadelesi olduğunu  belirterek konuşmasına devam eden Genel Başkan Zafer Emanetoğlu;  hakkın hakim olması için çalışmalarını gereken titizlikte sürdürmediğini ileri sürerek iktidara göndermelerde bulundu.

“Sıfır Sorun Politikası”
AK Parti hükümetine yüklenen Emanetoğlu, şu an ki siyasi iktidar 17 yıl önce sıfır sorun politikasıyla yola çıktı. Bizlerde buna katılıyoruz, doğrudur ama şu gelinen süreçte ne yazık ki Türkiye’nin beka sorunundan bahseder hale geldik.
“Siyonizm Mikrobu Yayılmaya Devam Ediyor”
Genel Başkan Yardımcısı Emanetoğlu, “Bugün hala İstanbul’da Bizans’ı canlandırmaya çalışan birileri var. Dünya siyonizmi bu hedefe ulaşmak için var gücü ile çalışıyor. Bu siyonizmin sembolü İsrail’in bayrağında sembolize edilmiştir. Bu dünya siyonizmine karşı olmanız için Erbakan hocamız gibi olmalısınız. Beka sorunundan bahsediyorsunuz evet ama bir taraftan da siyonizmi görmezden geliyorsunuz. Siyonizmi görmezseniz beka sorunundan kurtulamazsınız” sözleriyle emperyalist ve siyonistlerin ülkemiz üzerindeki oyunlarının devam ettiğini vurguladı. 
“Cumhurbaşkanımızın ‘Dünya beşten büyüktür’ sözüne katılıyoruz ama…”
Cumhurbaşkanımızın dediği; ‘Dünya beşten büyüktür’ sözüne katılıyoruz. Ama bir yandan bu sözü söyleyip ezilen Müslümanları görmezseniz duvara toslarsınız. Amerika Suriye’de tırlarla YPG’ye silah yardımı yapıyor. Amerika,İngiltere,Fransa ile aynı masada oturarak terör örgütlerini bitiremezsiniz.  Bir terör örgütü başka bir terör örgütüyle bertaraf edilemez diyen Sayın Cumhurbaşkanımıza diyoruz ki; bir zalim başka zalimler tarafından bertaraf edilemez. Esat zalimdir fakat; Esad’ı sözde bombalayarak cezalandıran Amerika, İngiltere ,Fransa, daha zalimdir. Siz kürsülerden bir yandan diyeceksiniz ki ‘Ey Fransa sen önce Cezayir’de katlettiğin bir buçuk milyon insanın hesabını ver, ondan sonra döneceksiniz Fransa’nın Şam’ı bombalamasını alkışlayacaksınız. Diyeceksiniz ki ‘Ey Amerika sen on bin kilometre öteden geldin Suriye’yi bombaladın’  diğer yandan Amerika ile aynı masada oturacaksınız olmaz öyle şey.
“Mehmetçiğimiz Onbinlerce Tır Yardım yapılan terör örgütünü önüne katıp sürüdü”
Barış Pınarı Harekâtı ile Mehmetçiğimiz on binlerce tırlık silah yardımı yapılan YPG yi PKK yı önüne kattı sürüdü. YPG’nin sahibi kim, PKK’nın sahibi kim, IŞID’in sahibi kim, dünya siyonizminin ta kendisi. Sahipleri hemen geldiler Türkiye’ye ve hükümetimizle bir masa etrafında buluştular, buradan bir anlaşma çıktı. Dış işleri bakanımız bu anlaşmanın arkasından yaptığı açıklamada ‘Biz istediğimizi aldık’ dedi . Biz aldıklarımızı kimden aldık istediklerimizi kimden istedik YPG’den mi PKK’dan mı ? Askerimizi şehit eden polisimizi şehit eden YPG ve PKK’yı destekleyen Amerika ile geldik yine aynı masaya oturduk. Rusya ile masaya oturduk. Ne dersek diyelim bugün maalesef Suriye topraklarında Amerika ve Rusya  sınır komşumuz oldu. Eğer biz dünya siyonizminin kurmuş olduğu bu bataklığı ortadan kaldıramazsak eğer bu bataklığı kurutamazsak bugün bize karşı silah doğrultan örgütün adı PKK olur yarın YPG olur öbür gün IŞID olur, öbürgün alfabeden buldukları başka harfler ile oluşturdukları başka terör örgütleri olur.
“İslam Birliğini Kuracak Adımlar Atılmalı”
Bir yandan ‘Dünya  beşten büyüktür’ deyip diğer taraftan dünya siyonizminin masası olan G20’nin masasında oturursanız sonuç alamazsınız. Biran önce aklımızı başımıza alıp kendi dış politikamızı masaya koymamız lazım. Çözüm Erbakan hocamızın sekiz İslam ülkesinin bir araya getirerek kurduğu D8’dedir.  NATO’nun  masasında oturduğunuz  sürece Türkiye beka sorunu ile karşı karşıya kalmaya devam edecektir. Siz D8’i çalıştırmadığınız İslam birliğini kuracak adımları atmadığınız sürece maalesef bugün bu sıkıntıları çekmek zorunda kalıyoruz.
“Erbakan hocamızın yarım kalan projelerini tamamlamak için yola çıktık”
Yeniden Refah Partimiz Erbakan hocamızın projelerini tamamlamak için yola çıktı. Bu sıkıntıları çekmemek için yola çıktık. Elbette hedefe ulaşmak kolay değildir.Hedefe ulaşmak için tıpkı Erbakan Hocamızın yaptığı gibi tırnaklarımızla kazıya kazıya çalışmamız lazım.”

hedefimiz-buyuk5.jpg
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu’nun konuşmasının ardından sunulan tek liste oylandı ve isimler şu şekilde oldu:
İl Başkanı: Cafer Arslanboğa. Asil Üyeler : İbrahim Dağlı,Münür Şahin,Abdurrahim Bağcı, Edip Muharrem Maltaş, Faik Budak, Ahmet Aydeniz,Levent Demirtaş,Osman Varlı, Aykut Sever, Şükrü Sakin, Aslı Arslanboğa, Fikret Erdal, Birol Pekcan, Efecan Civelek ,Halil İbrahim Şener
Yedek Üyeler: Hüseyin Keskin, Selçuk Acar, Onur Bozkurt, Ali Kuzu, Yaşar Balcı, Emrah Aslan, Fikret Kaynar, Hüseyin Çelik ,Şükrü Gür, Faruk Kılıç, Yakup Yavuz, İbrahim  Topuz, Recai Kuzu, Nasuh Arış, Hakan Kara
İl Disiplin Kurulu Asil: Süleyman İnan, Ayhan Vural, Mustafa Arabacı, İzzet Ersöz, Mustafa Akan
İl Disiplin Kurulu Yedek: Mehmet Gölcük, Önder Kiremitçi, Erdinç Erat, Niyazi Alptekin, Akif Yılmaz
Genel Merkez Delegeleri: Cafer Arslanboğa, İbrahim Dağlı, İbrahim Akoğlan, Kenan Lüker

Kaynak:M.Bahadır ORAL

Bu haber toplam 31019 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum