Yeniden Refah'tan İktidara Çağrı

Yeniden Refah Partisi Bilecik İl Başkanı Cafer Aslanboğa, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılar ve ekonomi konuları ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yeniden Refah Partisi Bilecik İl Başkanı Cafer Aslanboğa, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılar ve ekonomi konuları ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Parti Binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan il Başkanı Cafer Aslanboğa, İktidara seslenerek, “İncirlik Üssü Ve Kürecik Üssü Kapatılsın” dedi.

1s.jpg

Aslanboğa burada yaptığı açıklamada;

“Tabii ki gündemimiz bizim Filistin, İsrail meseleleri. İl başkanları toplantısında, hanım kolları başkanımızla beraber, Türkiye'nin neler yapması, yapabilmesi noktasındaki kısımlarla alakalı genel başkanımız uzun uzun detaylarını ve tarihi içerisindeki serüvenle alakalı bilgileri genel noktaya vermeye çalıştı.

Tabii ki bunları yaparken ilk önce Erbakan hocamın yıllar önce söylemiş olduğu siyonizmi tanımadan bugünkü olayları tahsil etmemiz, anlamamız, hayata tatbik etmemiz, kendimize bir hedef vermemiz biraz daha zor. Bugün dış güçlerin, birleşerekten İngiltere, Fransa, Almanya, Amerika bir şekilde İsrail'in yanında o tam manasında durduklarını her halükarda bir şekilde izah ediyorlar ve desteklerini ekonomikman silah ve diğer araçlarla desteklerini gösteriyorlar.

Tabii ki bunlar İsrail kendi terör örgütünden ziyade kendi inançlarını uygulamaya çalışıyor. İnançlarının gereğini yerine getirmeye çalışıyor. İnançları gereğini yerine getirirken kadın, çoluk, öldürmek, canlı öldürmek onlar için bir doğru haline geliyor. Yapmaları gerekiyor. Peki diğerleri niçin yapıyor? Bugün Amerika orada da takdir edersiniz, Evanjelist tarikatı var. Ve bunlar da bu tarikat mensupları da İsrail İmparatoru kurulabilmesi için arzu mevduda göre bu yolu tercih etmeniz için bizim destek vermemiz gerektiği şeklinde söylüyor.

Ve bununla alakalı bütün hizmetlerini, yapmaları gerekenleri yapmak için İsrail'in yanında o olduklarını hiçbir şekilde saklamadan gösteriyorlar. Ve bunu da her halükarda belli ediyor. Peki bizim Müslümanlar olaraktan yapmamız gereken ne? Yapmamız gerekenleri aslında Erbakan Hocamın yıllar önce söylediği gibi yani onlar laftan değil güçten anlarlar. Ne yapmamız lazım? İncirlik Üssü'nü kapatmamız gerekir. Ne yapmamız lazım? Malatya Kürecik Üssü’nü kapatmamız gerekir. Niçin bugün İran Irak savaşında da aynı şeyler yaşandı. Kuveyt Saldırısında da aynı şeyde yaşandı. Yine, bu insanlar bu güçten anlar. Peki bunlar yapılabildi mi? Bin dokuz yüz doksan altı, doksan yedide, Erbakan Hocam Hükümeti döneminde hepiniz hatırlarsınız. Amerika'nın Johnny yine bizim Türkiye'mizde görev alıyordu. Erbakan Hoca'nın tezkereyi ilk gelir gelmez tezkereyi reddetti. Çekiş gücü gönderdi.

Arkasından ne yaptı? Bakü Ceyhan yumurtalık boru hattı, yani İsrail'e destek sağlayan boru hattı kapalıydı. Bu bir şekilde kapatıldı, buna bir şekilde destek sağlıyordu. Bundan dolayı hatta yumurtalıktaki boru hatta Irak'tan gelen petrolü veya diğer İslam ülkelerinden gelen petrolü kapatmışlar. Erbakan Bey dedi ki ben bunu açıyorum dedi. Ama bugünkü şekilde bakımı şu anda aynı hat üzerinden İsrail'e petrol desteği sağlanıyor bu güzergah üzerinden. Bunun önüne geçilmesi lazım. Bu kapatılması gerekiyor. İsrail'in desteği kesilmesi gerekir. Diğer taraftan oradaki insanlara Kızılay ve diğer kurumlarla alakalı destek sağlanması lazım. Ve şunu söylüyor Filistinli vatandaşlarımız; Diyorlar ki bugün bize destek noktasında yetersiz kalındı. Destek sağlanmadı. Hatta şunu büyük bir üzüntüyle söylüyoruz. Diyor ki oradaki halk ; biz Müslümanlardan davacı olacağız. Bize sadece yünlü, pamuklu, kefen göndermişler. Biz bunları istemiyoruz. Bize gıda yardımı, şunun bunun yapılması gerekenleri, yapılması gerekenleri yapmanız gerekiyor diyor. Ve bunları yapabilmek için de güç, kudret sahibi sonuçta Allah'tır. Korkmadan, korku endişesi duymadan bunu gerçekleştirebiliriz. Ve bir an önce elçiliklerimizi geri çekmemiz lazım. Ve bunlarla alakalı yapmamız gerekenleri hızlı bir şekilde yapmamız lazım.

İş birlikçi ülkelerden uzak durmamız lazım. Bazı dış ülkelerin bile bazıları bu noktadaki güçlerini gösterirken Türkiye'de bir cılız bir ses. Yani hükümetin şu konuda arzu ediyorum, istiyoruz ki Malatya Kürecik Üssü kapatılsın, İncirlik Üssü kapatılsın.

Aslında hükümet bir yerde miting yapmaz, icraat yapar. Bunu yapması gerekir. Bu eylemleri sokakta çıkıp söylemekten ziyade, bunu gerçekleştirmesi gerekiyor. Masum kardeşlerimiz için neler yapabiliriz derdinde olmalıyız.” İfadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında İktidara çağrıda bulunan Aslanboğa şu ifadeleri kullandı;

“Türkiye-İran üzerinde asıl hedefin Türkiye olduğunu, bugün asıl Filistin meselesi çözüldükten sonra, İran arkasından Türkiye’ye sıra gelecek. Bunu engellemek adına da biz yapmamız gerekenleri harfiyen kurmamız gerekir. Peki bunu nasıl yapabiliriz? Müslüman birliği ile yapabiliriz. Hedef 57 Müslüman Ülkenin bir araya gelmesini sağlamak idi. Ama bugün bunlar gerçekleşmiş olsaydı, İslam Ülkelerinin tamamı bu noktada bunları gerçekleştirmiş olsaydı, İsrail’in bu işe yeltenmesi mümkün olmazdı. Çünkü söylediğimiz gibi, onlar güçten anlar. Bir an önce yapılması gerekenleri yapmamız lazım. Buldavya, Kolombiya bile bu konularla alakalı tavrını sergilemişken Türkiye burada net bir şekilde tavrını gerçekleştiremedi.

Bundan 3-5 ay önce Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bize uzatılan eli geri çevirmememiz gerekiyor, İsrail bir devlettir şeklinde konuşmuştu. Bunlarla alakalı da yapılması gerekenler noktasında herkesin kendisine bir çeki düzen vermesi gerektiği kanaatindeyiz.

Biz diyoruz ki bir kötülüğü gücün yeterse elle düzelteceksin, gücün yetmiyorsa dille söyleyeceksin, ona da gücün yetmiyorsa kalben buğz edeceksin. Hükümetten elle düzeltme yetkisi olduğu için onlardan bu konuda taleplerimizi iletiyoruz. Biz üzerimize düşeni dilimizle gerçekleştirmeye çalıştık, inşallah Hükümette kendi üzerine düşen görevi yerine getirir, memleketimiz için, milletimiz için hayırlı bir netice alınmış olur." İfadelerini kullandı.

dsc-0157.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 822 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.