Yeşilay'dan Takdire Şayan Gösteri

Yeşilay'dan Takdire Şayan Gösteri

1-7 Mart Yeşilay Haftası Kutlamaları çerçevesinde Bilecik'te de Yeşilay Haftası Etkinlikleri Düzenlendi.

1-7 Mart Yeşilay Haftası Kutlamaları çerçevesinde Bilecik'te de Yeşilay Haftası Etkinlikleri Düzenlendi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, Yeşilay Bilecik Şube Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, STK'lar ve pek çok davetli katıldı.

dsc-0120.jpg

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Yeşilay Tanıtım Videosu ile devam etti.

Tanıtım videosunun ardından Yeşilay Bilecik Şube Başkanı Muzaffer Tekelioğlu açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Yeşilay'ın 104 yıllık mazisinden bahseden Başkan Tekelioğlu, Yeşilay'ın anlamını ve amaçlarını anlattı.

Başkan Tekelioğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

" Bir asırdan fazla, 104 yıllık şerefli bir mazisi olan, ilimizde 2019 yılında faaliyetlere başlayan Yeşilay'ımız bağımlılıkla mücadele konularında hizmet vermekte. Tütün, madde, içki, kumar ve teknoloji alanlarında siz değerli katılımcıların ve gönüllülerimizin gönülden gayretleriyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu çalışmalarımızı okullarımızda "Benim Kulübüm Yeşilay" projeleri, sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek, yetenek yarışmaları, liseler arası münazara yarışmaları, yetişkinlerimize Türkiye Bağımlılıkla Mücadele yetişkin eğitimi programları, esnaflarımıza da Yeşilay Elçileri projeleri ile Bilecik ilimizde topyekün bağımlılıkla mücadele konusunda seferberlik başlattık. Gayemiz; bir kişinin de olsa zararlı alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak. Peygamber Efendimizin "Bir kişinin kurtulmasına vesile olmak, güneşin doğup battığı değerlerden daha hayırlıdır." sözünü kendimize şiar edindik. Bu çalışmalarımızı sizlerden aldığımız maddi ve manevi güç ile devam ettiriyoruz. Sizler bize ne kadar çok güvenir, bizlerin yanında olursanız, katkılarınızı esirgemezseniz bizler de daha çok kişiye ulaşmış olacağız. YEDAM Yeşilay Danışmanlık Merkezimiz tarafından gönüllülük ve gizlilik esasına dayalı olarak ücretsiz bir şekilde bağımlılıktan kurtulmak isteyen kişilere psiko-sosyal destek verilmektedir. Bu durumdaki kişilerin sadece 115 danışma hattını aramaları yeterlidir. Yeşilay Spor Kulübünü kurarak, çocuklarımızın bağımlılıktan uzak bir ortam oluşturmasına katkı sağladık. Program akışı içinde sizleri kısa kısa videolar ile bilgilendireceğiz. Bu programın hazırlanmasında emekleri olan, Özel Çocuk Akademisi yönetici, öğretmen ve yavrularımıza, Özel Mor Mavi eğitim kurumlarının yönetici, öğretmen ve miniklerimize, Özel Mutlu Çocuklar okuluna, Ritim Dans Ekibi yönetici, öğretmen ve dans ekibine, Yeşilay Yönetimine, kadın, gençlik, üniveriste komisyonlarımıza, iyilik hilalinin farklı renklerinden oluşan ama aynı gayede buluşan ve insan onuru için mücadele veren kardeş kuruluşumuz Kızılay'a ve gönüllülerine teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de sunuculuğumuzu üstlenen İsmail Cihan kardeşimize. İyi ki varsınız. İyi ki Yeşilay var. Tüm insanlarımızı Yeşilay bayrağı altında toplanmaya davet ediyorum. Saygılarımla."

Şube Başkanı Muzaffer Tekelioğlu'nun konuşmasının ardından Bilecik Yeşilay Şubesi faaliyetleri videosu izletildi.

dsc-0119.jpg

Programın devamında, Bilecik Özel Çocuk Akademisi, Mutlu Çocuklar Anaokulu, Mor Mavi Anaokulu ve Ritim Dans Okulunun gösterileri izlendi.

dsc-0101.jpg

dsc-0124.jpg

dsc-0171.jpg

dsc-0187.jpg

dsc-0196.jpg

Programın sonunda, programda emeği geçenlere, İl Emniyet Müdür Beyti Kalaycı ve Yeşilay Şube Başkanı Muzaffer Tekelioğlu tarafından plaket takdim edildi.

Program günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

dsc-0224.jpg

dsc-0212.jpg

dsc-0234.jpg

dsc-0231.jpg

dsc-0245.jpg

Bu haber toplam 607 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.