"Yıkım kararı alınacak"

"Yıkım kararı alınacak"

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bilecik merkezde 1700 binanın imar affından faydalandığını belirterek bina altındaki işyerlerine ilişkin denetimlerde bulunacaklarını bildirdi.

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bilecik merkezde 1700 binanın imar affından faydalandığını belirterek bina altındaki işyerlerine ilişkin denetimlerde bulunacaklarını bildirdi. Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, kolonları kesilmiş binalar tespit edilmesi halinde yıkılacağını söyledi. Subaşı, “Yıkım kararı alınacak, affedilebilir bir durum değil.” dedi.

melek-mizrak-subasi1.jpg

Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, partisinin il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Melek Mızrak Subaşı, kent merkezinde bina altındaki iş yerlerini tek tek kontrol edeceklerini ve kolon kesildiği saptanan binalar için yıkım kararı alınacağını bildirdi.

Kahramanmaraş depremlerinde çöken binalarda iş yerlerindeki kolonların kesilmesi hadisesiyle çok fazla karşılaştıklarını anlatan Subaşı, konuya ilişkin kararlı mesajlar verirken, şunları kaydetti:

melek-mizrak-subasi2.jpg

“Bizde aynı şeyleri yaşamak istemiyoruz. Tek tek bunların kontrollerini sağlayacağız. Bilecik merkezde bin 700 binamız imar affından faydalanmış. Önümüzdeki mecliste karar alıp çok hızlı bir şekilde aksiyon alacağız. Bina stoğumuz çıktıktan sonra çevre şehircilik, yapı denetim firmaları, inşaat mühendisleri odası, mimarlar odası ya da hangi paydaşımız varsa aynı masada oturup daha ne yapabileceğimizi konuşacağız. Varsa kolonları kesilen binalar bunları tespit etmemiz gerekiyor. Eğer kolonların kesildiği tespit edilirse tabiki yıkılacak. Yıkım kararı alınacak elbette, affedilir bir durum değil." diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 8933 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum