Yılanlar kış uykusundan uyandı!

Yılanlar kış uykusundan uyandı!

Soğukkanlı hayvanlar grubunda yer alan yılanlar havaların ısınmasıyla birlikte kış uykusundan uyandı. Artan hava sıcaklıkları ile birlikte kırsal alanlarda yılanlar görülmeye başladı.

Soğukkanlı hayvanlar grubunda yer alan yılanlar havaların ısınmasıyla birlikte kış uykusundan uyandı. Artan hava sıcaklıkları ile birlikte kırsal alanlarda yılanlar görülmeye başladı. Doğada doğal ortamında yaşamını sürdüren yılanlar bazen kapalı alanlarda ve çeşitli barınaklarda da karşımıza çıkabiliyor. Bununla ilgili daha önce yaptığımız bir haberde yılan tavukların kümesine girmiş ve kümesten yumurta almak isteyen bir vatandaş yumurta yerine yılanı tutmuştu. Bu haberimiz yaklaşık 100 bin okunma alarak büyük ilgi görmüştü. Peki bahse konu haberde ne olmuştu tekrar hatırlayalım.

Bilecik Merkez’e bağlı Kurtköy’de meydana gelen olay yine bir Mayıs ayı içerisinde yaşanmıştı. Kümese giren ve holluktaki yumurtaları yiyen 2 metre uzunluğundaki yılan holluğa çöreklenmişti. Yumurtaları almaya giren Zülfürize Taş ise holluğa elini uzattığında yumurta yerine yılını tuttu. Yılanın sıcaklığı ve yumuşaklığı üzerine şüphelenen Taş cep telefonunun flaşı ile holluğa baktığında büyük bir yılanın yumurtaları yediğini yılanın başının yumurta sarısına bulandığını gördü.

Bunun üzerine korkuyla bırakıp kümesten uzaklaşan Zülfürize Taş, eşine durumu haber verdi. Bu sırada büyük yılan kümesten çıkıp, eve girerek 2. Katın merdivenlerinden yukarıya doğru çıkmaya başladı. Ev sakinlerinin panikle üzerlerine gelen yılandan korunmaya çalıştı. Daha sonra yılan yönünü değiştirerek bahçeye doğru çıktı daha sonra çalıların arasından doğaya karıştı.

yilanlar-kis-uykusundan-uyandi1.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.