Yılın ilk meclisi toplandı

2022 yılının ilk Bilecik Belediye Meclisi toplantısı, Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.

2022 yılının ilk Bilecik Belediye Meclisi toplantısı, Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk birleşimde 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.  

bilecik-belediye-meclisi1.jpg

2022 yılı içerisinde görev yapacak komisyon üyelerinin belirlendiği birleşimde, belediye meclisinin 2022 yılı çalışma takvimi belirlendi. Buna göre, Belediye Meclisi toplantıları her ayın ilk Pazartesi günü başlayacak olup takip eden Perşembe günü gerçekleşecek 2’nci birleşimle sona erecek. Meclis, Ağustos ayında ise tatil yapacak.

Diğer yandan, 2022 yılı içerisinde görev alacak komisyonlara üye seçimi gerçekleştirilirken komisyonlar her partiden temsilcilerin katılımıyla 5’er kişiden oluşturuldu. Belediyenin 2021 yılını denetleyecek Denetim Komisyonu’na ise CHP’den Soner Olgun ve Nurten Bilecikligil, AK Parti’den Hasan Cinit, MHP’den Sezer Sargıl ve İYİ Parti’den Birsen Okatan seçildi.

bilecik-belediye-meclisi2.jpg

Gündemin devamında ise belediyeye ait hisseler, tapu tahsis belgesi verilen parseller, imar parseli durumunda olmayan atık parsellerin alım satım işlemleri için belediye encümenine oyçokluğu ile yetki verildi. Oylamada, AK Parti ve MHP grupları çekimser kaldı.

Bina cephesi ve çatı üzeri görselleri ile taksi, kiralık otomobil, minibüs ve otobüs görselleri uygunluk raporu ücret tarifesinin belirlenmesi hususu Ücret ve Tarife Komisyonu’na havale edildi.

Belediye mücavir alan sınırları içerisinde hafriyat toprağı ve inşaat atıkları taşıyacak taşıma izin belgesi almış ve alma yükümlüğü bulunan araçlara belediye sistemine uyumlu araç takip sistemi cihazı takılmasının zorunlu hale getirilmesi konusu Çevre Komisyonu’na havale edildi.

bilecik-belediye-meclisi3.jpg

Belediyenin 2022 yılında kullanacağı geçici iş pozisyonları, zabıta ve itfaiye personellerinin aylık maktu mesai ücretleri ile boş kadrolardan teknik hizmet sınıfına kadro aktarılması konuları oybirliği ile kabul edildi.

Son olarak; Belediye Başkanlığına 10 milyon TL’ye kadar teminat mektubu kullanabilme yetkisini veren madde oyçokluğu ile kabul edildi. Oylamada, AK Parti ve MHP çekimser kalırken, CHP’li Ali Olcay red yönünde oy verdi.

Öte yandan, Bilecik Belediyesi’nce düzenlenen yılbaşı eğlencesini maliyetine ilişkin AK Parti grubu tarafından soru önergesi verildi.

MHP Grup Sözcüsü Hamdi Salt da geçtiğimiz hafta gerçekleşen kar yağışından sonra yaşanan aksaklıklara dikkat çekerek belediyenin daha temkinli ve hazır olmasını istedi.

bilecik-belediye-meclisi4.jpg

İzlenme: 1807
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar