Yok mu bunun bir çaresi!

Yok mu bunun bir çaresi!

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi’nin mihrap kısmında meydana gelen dökülmelerle ilgili sorun maalesef yıllardır çözülemiyor.

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi’nin mihrap kısmında meydana gelen dökülmelerle ilgili sorun maalesef yıllardır çözülemiyor. Defalarca çalışma ve restore gerçekleştirilen mihrapta döküntüler tekrar tekrar meydana çıkıyor. Bir türlü çözülemeyen bu sorun kötü bir görüntüye sebebiyet verdiği gibi ziyaretçiler tarafından da hoş karşılanmıyor. Türbeyi ziyarete gelen birçok vatandaş türbeye bakım yapılmadığını düşünerek Bilecik’i ve Bileciklileri ecdada sahip çıkmamakla yargılayabiliyor.

Ertuğrul Gazi Türbesi’nin mihrabında yıllardır çözülemeyen bu sorun karşısında ziyaretçilere karşı kötü bir imaj bırakmaktan hicap duyduklarını dile getiren vatandaşlar ise başta Vakıflar Bölge Müdürlüğü olmak üzere tüm ilgililerin bu sorunu ortadan kaldırmalarını istiyorlar. “Yok mu bunun bir çaresi!” diye soran vatandaşlar hem üzüntülerini hem de eleştirilerini dile getiriyorlar.

Gelinen süreçte, Ertuğrul Gazi Türbesi’nin mihrap kısmındaki bu döküntüler ortadan kaldırılabilecek mi bilinmiyor ama tüm Bilecik kamuoyu artık köklü bir çözüm istiyor.

sogut-ertugrulgazi-turbesi1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1528 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum