Yörük Şenlikleri coşkuyla kutlandı

Yörük Şenlikleri coşkuyla kutlandı

Bu yıl 741’ncisi düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri oldukça güzel geçti.

Bu yıl 741’ncisi düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri oldukça güzel geçti. Geçtiğimiz yıllara göre hafifletilen güvenlik tedbirleri vatandaşların şenliklere katılımını kolaylaştırdı. Siyasi propagandaların azalması ve tören içeriğinin zenginleştirilmesi son yıllarda havasını kaybeden şenliklerin yeniden şenlik gibi kutlanmasını sağladı.

1.jpg

“SÖĞÜT’TE BÖYLE BİR KALABALIK GÖRMEDİK”

741’nci Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, 9-10-11 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. 9 Eylül Cuma günü açılışı yapılan şenliklerin 2’nci gününde Türkiye’nin dört bir yanından Söğüt’e gelen yörükler karşılandı. Cirit müsabakaları, okçuluk ve atlı okçuluk gösterileri ile renklenen şenlik coşkusu ünlü sanatçı Kıraç konseri ile adeta tavan yaptı. Cumartesi akşamı gerçekleşen etkinliklere binlerce vatandaş katıldı. Söğütlüler “Söğüt’te bugüne kadar böyle bir kalabalık görmedik” derken, havai fişek gösterileri adeta geceyi aydınlattı.

2.jpg

Şenliklerin son günü olan 11 Eylül Pazar günü ise devlet erkanının katılımıyla resmi tören gerçekleştirildi. Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

ERTUĞRULGAZİ CAMİİ ve DARÜLKURRASI AÇILDI

İlk olarak Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret eden protokol üyeleri daha sonra Ertuğrulgazi Camii ve Darülkurrası'nın açılışını yaptı. Açılışın ardından yörük çadırlarını ve vatandaşları selamlayarak tören alanına geçildi. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra protokol konuşmaları yapıldı.

Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuşmalarını gerçekleştirdi.

3.jpg

AYAKTA ALKIŞLANDI

Konuşmaların ardından Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Bölüğü gösterilerini sergiledi. Türk askerinin nefes kesen gösterisi tören alanındaki binlerce kişi tarafından ayakta alkışlandı. Daha sonra halk oyunları gösterileri gerçekleştirilerek Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Takımı tarafından konser verildi.

4.jpg

HELİKOPTERLER ZEYBEK OYNADI

Programında devamında gösteri uçuşu gerçekleştiren Jandarma Genel Komutanlığı Çelik Kanatlar ekibi helikopterlerle zeybek oynadı. Gösteri uçuşu yapan ve Türk Hava Kuvvetleri’nin üstün beceri kabiliyetini sergileyen çelik kanatlar tören alanı üzerinde helikopterlere zeybek oynatarak adeta mest etti.

6.jpg

741’nci Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri tören geçişinin ardından şifalı pilav ikramıyla sona erdi.

5.jpg

Öte yandan, geçtiğimiz yıllara göre hafifletilen güvenlik tedbirleri vatandaşların şenliklere katılımını kolaylaştırdı. Siyasi propagandaların azalması ve tören içeriğinin zenginleştirilmesi son yıllarda havasını kaybeden şenliklerin yeniden şenlik gibi kutlanmasını sağladı.

7.jpg

Bu haber toplam 2139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum