“Zengin memleketin fakir evlatları olduk”

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cafer Arslanboğa, ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cafer Arslanboğa, ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yükselen döviz kuru ve enflasyon başta olmak üzere ekonomideki dalgalanmaları değerlendiren Cafer Arslanboğa, “Rant ekonomisinin yerine üretim ekonomisi gelmediği müddetçe sorun çözülmez. Zengin memleketin fakir evlatları olduk.” dedi. 

İl Başkanı Cafer Arslanboğa, AK Parti iktidarlarının izlediği yanlış politikalar sebebiyle Türkiye’nin bu duruma geldiğini anlatırken, yeni ekonomi modeline ilişkin düşüncelerini aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni model için geç kalındığına vurgu yapan Arslanboğa, “Sorunları bilen ve çözümlerini hazırlayan Yeniden Refah Partisi’dir. Bu gidişata sadece biz ‘Dur’ diyebiliriz.” dedi. 

cafer-arslanboga1.jpg

“ÜRETİM OLMAZSA ÇÖZÜM OLMAZ”

Döviz kurunda alınan dalgalanmalarla ilgili alınan tedbir kararlarının ise uzun vadede başarılı olamayacağını aktaran Cafer Arslanboğa, gazetemize verdiği röportajda, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin bu duruma nasıl geldiğine iyi bakmak lazım. Biz rant ekonomisi değil üretim ekonomisi olması lazım dedik. Üretim olmadıktan sonra çözüm olmaz. Yaklaşık 20 yıllık bir AK Parti iktidarı var ve Tayyip bey bunları söylüyor ama geç kalınmıştır. Türkiye’nin bu noktaya gelmesinin birinci sebebi üretmemek diğeri ise faizlerle alakalıdır. 

“BU İŞİ YAPACAK OLAN YENİDEN REFAH PARTİSİ’DİR”

Biz; AK Parti gitsin de ne olursa olsun tavrında değiliz, geldiğimizde ne yapacağız konumundayız. Milli Kaynak Paketleri kitabımızda 150 milyar dolar gelir elde edeceğimizi söyledik. Şu anda da 81 ilimizde refah ve kalkınma projelerimiz var, bunları hayata geçireceğiz. Türkiye, üretmediği müddetçe rant ekonomisi olduğu müddetçe başarılı olamayız. Bu işi yapacak olanda Yeniden Refah Partisi’dir. Muhalefete bakacak olursak sistemi faizle düzelteceklerini söylüyorlar. Asgari ücrete yüzde 50 zam güzel oldu ama bir gece bu paranın yüzde 20-25’i gitti. 

“ZENGİN MEMLEKETİN FAKİR EVLATLARIYIZ”

Türkiye’de üretmiş olduğumuz maddelerin girdilerinin yüzde 82’sini yurt dışından alıyoruz. Bunu dolarla alıyorsunuz ve dolayısıyla borcun artıyor. Bu borcu kapatmak için borcu borçla kapatıyorsun. 20 yıldır ödenen faiz 500 milyar dolar civarına geldi. Para hep betona, çimentoya döküldü. Bu şekilde çözüme ulaşamayız. Zengin memleketin fakir evlatları durumuna geldik. Bu gidişata dur diyecek tek siyasi parti biziz.” diye konuştu. 

“BÖYLE GİDERLERSE BARAJ ALTINDA KALACAKLAR”

Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalarla ilgili alınan tedbirleri değerlendiren Arslanboğa, şöyle devam etti: “Bu tedbirlerin günü geçirmekten başka bir şeye çaresi olmaz. Yüksek faize karşıyım diyorsunuz ama üretim olmayınca faiz düşmez. Yeni alınan tedbirlerle insanları yine faize yönlendiriyorsunuz. Bu da örtülü bir faiz artışı oluyor. Birileri para satıyor ve yine para alıyor yani paradan para kazanılıyor, değişen bir şey yok. Hükümet bu şekilde giderse 2023 seçimlerinde barajın altına kalacaktır. Bakın çok iddialı konuşuyorum. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Dış güçler diyorlar sen zaten onların her istediğini yaptın. Papazı kimse alamaz dediler ne oldu bir gün sonra gitti. Söylediklerinin hep tersi oldu, bu söylemlerin akıbeti yaşanıyor şu anda herkes günden güne fakirleşiyor. Bu durumdan kurtulmanın tek yolu Yeniden Refah Partisi’dir. Biz planlı programlı çalışıyoruz. Biz ne yapacağımızı biliyoruz. 

“OY ORANIMIZ YÜZDE 20’LER CİVARINDA”

Oy oranımız yüzde 20’ler civarında. Bozüyük’te AK Parti’den partimize geçişler olacak. Yaklaşık 200-250 kişi. AK Parti’ye gidenler iyi niyetle gittiler ama yanlışlıkları gördüler. AK Parti döneminde hem ülkemizin hem de hane halkının borçları kat be kat arttı. AK Parti’ye kızıp CHP’ye oy verenler oldu, AK Parti yüzünden bizim camiamızın insanları CHP’ye bile oy verdiler. Böyle bir şey olamaz.” şeklinde konuştu. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1780 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum