“ZİBİDİ” Sözleri kongreye damgasını vurdu

“ZİBİDİ” Sözleri kongreye damgasını vurdu

Bozüyük CHP İlçe kongresine damga vuran bir diğer olayda Bozüyük CHP Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alkan'ın tahtaya 'Zibidi' yazarak başladığı konuşması oldu.

Bozüyük CHP İlçe kongresine damga vuran bir diğer olayda Bozüyük CHP Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alkan'ın tahtaya 'Zibidi' yazarak başladığı konuşması oldu. İlçe kongresinde CHP'liler adeta kongreye eteklerindeki taşları dökmek için geldi. Nadir Saka'nın konuşmasının ardından hararetlenen ortamın üzerine CHP Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alkan'ın sözleri de ortalığı yangın yerine çevirdi. Parti ve Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu arasındaki gerginlik kongreye fazlasıyla yansıdı. Söylenen sözler üzerine alkışlar, destek sloganları atıldı. Belediye Başkanının gençlere yönelik söylemiş olduğu sözlerde ortamda soğuk rüzgarlar estirdi.

zibidi2.jpg
"Hakkımızda zibidi diye ithamlarda bulunuyorlarmış "
Bozüyük CHP Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alkan, sahneye bir yazı tahtası çıkarıp tahtanın üzerine ZİBİDİ yazarak sözlerine başladı.
Başkan Alkan; Bazen bizim hakkımızda zibidi diye ithamlarda bulunuyorlarmış çok merak ediyorum zibidinin iki tane kelime anlamı var biri süslü ben o tarzdayım diğeri de serseri aslında oda beni yansıtıyor. Kararsız kaldım acaba serseri tarafında mıyım yoksa diğer tarafta mı?
Benden önceki gençlik kolları başkanımıza da zibidi diye hitap edildi. Acaba Gençlik Kolları başkanlığına özel bir kelime mi bu anlayamadım. Cumhuriyet Halk Partisinde çok önemli bir görev var benim düşüncem tabi. Ben 22 yaşındayım hepinizden küçüğüm. Benim gözümde en önemli görev delege olmak ilçe başkanı olmak milletvekili olmak, il başkanı olmak değil bence benim gözümde en önemli görev Cumhuriyet halk partisinde üye olmak.
"Neden küçük düşürüyorsunuz?"
Oy kullanamayan gençlerimiz var neden siz siyasiler bu gençlere siz oy kullanamazsınız diyerek küçük düşürüyorsunuz çok merak ediyorum. Bize siyasiler tarafından önceden sen oy kullanamıyorsun cevabı geliyordu. Ben oy kullanmıyordum ama sizin için oy kullanan insanları ikna etmeye çalışıyorum. Ben bunları ikna etmeye çalışıyorum siz neden bizi oy kullanmıyorsunuz diye bir ithamda bulunuyorsunuz ben bunu anlamıyorum.

zibidi.jpg
"Sizin çocuklarınız neredeydi?"
Biz seçim çalışmalarını yaparken sizin çocuklarınız neredeydi. Alkışlanmayan bizleriz, hayatlarını riske atan bizleriz, belki de ekmek kazanamayacak olanlar bizleriz ama sizin çocuklarınız neredeydi? En azından diyorum ki benim gençlik kollarımda yasal olmayan işlerler uğraşan gençlerimde yok, alnım açık.
"Kendi resimlerinizi, bayraklarınızı kendiniz asacaksınız"
Gençlik Kollarının asil görevi bayrak asmak broşür dağıtmak değildir. Size söz veriyorum bundan sonra kendi resimlerinizi, bayraklarınızı kendiniz asacaksınız. Rahmetli Ecevit'in bir sözü var; 'Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları partinin yan gücü değil öz gücüdür' herkes bunun farkında olsun başka da bir şey istemiyoruz" ifadelerini kullandı. Bu sözlerin ardından CHP gençlik kolları alkış ve sloganlarla Başkan Alkan'ı destekledi.

dsc-0293.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2045 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum