Bayırköy Barajı’nda çalışmalar sürüyor

Bayırköy Barajı’nda çalışmalar sürüyor

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Bayırköy Barajı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Bayırköy Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Kalan gövde ve ilave sedde dolgu imalatları tamamlanarak su tutulmaya başlanacaktır. Regülatör imalatları ve regülatör ile baraj gölalanı arasında iletim hattı imalatları tamamlanacaktır. Sulama imalatlarına başlanılacaktır” dedi.

bayirkoy-barajinda-calismalar-suruyor2.jpg

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Bayırköy Barajı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya Yıldız, depolanacak su ile 2 bin 270 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağına dikkat çekerek, ülke ekonomisine 8 milyonun üzerinde katkı sunulacağını ifade etti.

Genel Müdür Kaya Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, dolusavak imalatları, yol imalatları, su alma yapısı imalatları ve vana odası imalatları, beton gömlekli cebri boru derivasyon imalatları, gövde dolgu imalatlarının %93 lük kısmı ve ilave sedde dolgu imalatlarının %70 lik kısmının tamamlandığını bildirdi.  

bayirkoy-barajinda-calismalar-suruyor3.jpg

Yıldız, çalışmalarda gelinen son durumla ilgili şunları kaydetti:

“Kalan gövde ve ilave sedde dolgu imalatları tamamlanarak su tutulmaya başlanacaktır. Regülatör imalatları ve regülatör ile baraj gölalanı arasında iletim hattı imalatları tamamlanacaktır. Sulama imalatlarına başlanılacaktır. Temelden yüksekliği 32 metre ve su depolama kapasitesi 820.000 m3 olan Bilecik Merkez Bayırköy Barajının tamamlanması ile 2020 birim fiyatları ile dekar başına 3.705 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 8.410.000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir” dedi.

bayirkoy-barajinda-calismalar-suruyor4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2369 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum