Bilecik üvey evlat mı?

Bilecik üvey evlat mı?

BEBKA; Bursa'nın 4, Eskişehir'in 3 ancak Bilecik'in ise sadece 1 projesini onayladı. BEBKA'nın bu tavrı Bilecik'e üvey evlat muamelesi yapıldığını gündeme getirdi.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)’nın ilimiz projelerine yeterince destek vermediği ve Bilecik’e ayrımcılık yaptığı iddiaları bir kez daha gündeme geldi. 

BEBKA tarafından 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) başvuru sonuçları açıklandı. Buna göre, Bursa’dan 4, Eskişehir’den 3 ve Bilecik’ten ise 1 proje destek almaya hak kazandı. Açıklanan sonuçlar Bilecik kamuoyunda tartışmalara neden olurken, BEBKA’nın bölgenin geride kalan iline destek olmak yerine sürekli büyük illere destek olduğu görüşü yeniden tartışmaya açıldı. Bölgede sosyal gelişim açısından Bilecik’in daha çok desteklenmesi gerektiğini belirten vatandaşlar BEBKA’nın Bilecik’e ayrımcılık yaptığını öne sürdüler. Bilecik'in üvey evlar muamelesi gördüğünü düşünenlar olduğu gibi bazı kesimler ise Bilecik’teki proje ekiplerinin yetersiz olduğunu ifade ettiler. 

Hatırlanacağı üzere; Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamada, BEBKA’nın sağlıklı çalışmadığını ve Bilecik’e gereken desteğin verilmediğini dile getirmişti. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 25878 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum