Belediye Başkanı ifade verdi!

Belediye Başkanı ifade verdi!

Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever'in bir ihaleye ilişkin suç duyurusu üzerine ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever'in bir ihaleye ilişkin suç duyurusu üzerine ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

İddiaya göre, Söğüt'te bulunan Tırtıl Park isimli iş yerinin ihalesine ilişkin suç duyurusunda bulunuldu. Yapılan suç duyurusu üzerine ihaleyi incelemek üzere bilirkişi atandı. Bilirkişi raporlarının hazırlanmasının ardından ilk olarak ihale komisyonunda yer alan memurlar ifadeye çağrıldı. Memurların ifadelerinin alınmasından sonra encümen üyeleri ile Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever’in ifadeye çağrıldıkları belirtildi.

İsmet Sever’in geçtiğimiz günlerde Söğüt Adliyesi’ne giderek ihaleyle ilgili ifade verdiği kaydedildi.

SÖĞÜT YANGIN YERİNE DÖNMÜŞTÜ

Hatırlanacağı üzere; Söğüt Belediyesi’nce 2021 yılının Ağustos ayında 37 işyeri ihaleye çıkarılmıştı. Ancak bazı iş yerleri için belirlenen fahiş kira fiyatları ortalığı yangın yerine çevirmişti ve çok sayıda esnaf konuyu yargıya taşımıştı.

Söğüt Belediyesi’nin eski başkanlarından Halil Aydoğdu’da Söğüt’te yaşanan bu gelişmelere sessiz kalmayan isimlerin başında gelerek mikrofonlarımıza çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Halil Aydoğdu, hak sahipleri ile belediyenin karşı karşıya geleceğini söylemiş ve aklı selim davranma çağrısında bulunmuştu.

Halil Aydoğdu, “Mahkeme süreci tamamlanana kadar hak sahipleri ile belediye karşı karşıya gelecek. İhaleyi alan eski müstecir ile yeni müstecir karşı karşıya gelecek. Bunun sorumlusu da sayın belediye başkanıdır. Ben böyle bir şey olsun istemem, yol yakınken aklı selim davranarak durdurmak gerekir. Mahkemeler sonuçlandıktan sonra müstecirler haklı ise devam ederler, idare haklı ise yeniden ihaleye çıkar. Veya en azından süre konusunda ve fiyatlar konusunda adil, şeffaf, anlaşılabilir şekilde düzenleme yapılır. İhaleye çıkılacaksa da bu şekilde çıkılır” ifadelerini kullanmıştı.

HALİL AYDOĞDU’DAN ‘DEREBEYLİK’ ÇIKIŞI

Daha sonra gerçekleşen ihaleye ilişkin konuşan Halil Aydoğdu, belediyenin tutumunu ‘Derebeylik’ olarak değerlendirirken, “Söğüt tarihinde bir ilk yaşandı. İlk defa polis barikatlarının arkasında ihaleler gerçekleştirildi. Adalet ve hukuk kurallarına aykırı yapılan bu ihale ile Söğüt esnafı ve çalışanları mağdur edilmiştir. Hiç kimse barikatları geçip derdini anlatamamıştır. Hatta sabah saatlerinde İYİ Partili ve CHP'li meclis üyeleri dahi belediye başkanının talimatıyla binaya alınmaları engellenmeye çalışılmıştır. Demokratik hukuk devletinde böyle bir derebeylik ne görüldü, ne duyuldu. Yazıklar olsun” diye konuşmuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3762 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum