Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Boykot Kararı!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Boykot Kararı!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, katil İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstermek adına İsrail mallarını boykot kararı aldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, katil İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstermek adına İsrail mallarını boykot kararı aldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu “ADIM Üniversiteleri” ve “Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği” tarafından İsrail mallarına ilişkin boykot kararı alındı. Çok sayıda üniversite tarafından alınan karara ilişkin bir bildiri yayınlandı. Bildiride “Özgür Filistin” söylemlerinin eyleme dönüşme vaktinin geldiğine dikkat çekilerek uygulanacak boykotun Filistin’in özgürlük mücadelesine önemli bir destek sağlayacağına vurgu yapıldı.

bseuden-boykot-karari.png

Bildiride, “Desteklerin eyleme dönüşmesi gerçekliğinin bir örneği olarak İsrail ordusunu besleyen şirketlerin ürünlerini kullanmamak ve bu yönde bir boykot uygulamak hafife alınmayacak bir destek olacaktır. Bu doğrultuda Filsitin’de işlenen insanlık suçlarına sessiz kalmamak ve zulme ortak olmamak için İsrail’e destek veren markaların ürünlerini boykot etme kararı aldığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz” denildi.

Diğer yandan, İsrail mallarına boykot kararı alan “ADIM Üniversiteleri” şu şekilde:

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, , Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi.

Ayrıca, yine İsrail mallarına boykot kararı alan “Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği” şu şekilde:

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1096 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum