“Ulaşım Hakkımız, Söke Söke Alırız”

“Ulaşım Hakkımız, Söke Söke Alırız”

BŞEÜ (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi) öğrencileri şehirde ki dolmuş problemini protesto ettiler.

BŞEÜ (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi) öğrencileri şehirde ki ulaşım problemini protesto ettiler.

Atatürk Parkı’nda toplanan öğrenciler, “Ulaşım hakkımız söke söke alırız” “Bilecik uyuma öğrencine sahip çık” "Hayaller Tramvay hayatlar tabanvay” “Ulaşım haktır, alınamaz” yazılı pankartlar ile sloganlar attılar.

dsc-0122.jpg

Protestoya Atatürk Parkı’nda başlayan öğrenciler, sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüyerek haklarını aradılar.

Cumhuriyet Meydanı’na gelen öğrenciler 20.000 öğrencinin Bulunduğu Bilecik’te 60 adet Dolmuş’un yeterli olmadığına, yaptıkları eylemin dolmuşçulara değil, sisteme sitem olduğuna dikkat çektiler.

dsc-0141.jpg

Yaptıkları yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda oturma eylemi gerçekleştiren öğrenciler, daha sonrasında basın açıklamasında bulundular.

Yapılan basın açıklamasında;

“Biz bugün buraya herhangi bir siyasi oluşuma veya bir kuruluşa bağlı olmadan, en temel haklarımızdan biri olan ulaşımımı sorunsuz sağlayabilmeyi talep etmek adına toplandık. Hepinizin de gözlemleyebileceği gibi ulaşım Bilecik’te uzun süredir olan büyük bir problem. Biz öğrenciler başta olmak üzere yerli halk, kamu personelleri, hastaneye ulaşması gereken hastalar ve hasta yakınları olarak bu sorundan muzdaripiz.

dsc-0152.jpg

İnsanlar omuz omuza, sırt sırta, canlarını tehlikeye atarak ulaşım sağlıyor.

Şehrimizdeki yetersiz toplu taşıma sebebi ile öğrenciler derslerine geç kalıyor, hastalar hastaneye gidene kadar mağdur oluyor ve vatandaşlar dışarıda, soğuk havalarda hasta oluyor. Minibüslere bindiğimizde ise durum daha vahim… Ayakta olan yolcu sayısı izin verileni geçiyor, insanlar omuz omuza, sırt sırta, canlarını tehlikeye atarak ulaşım sağlıyor.

Minibüslere alınması izin verilenin çok üstünde yolcu bindiğinden dolayı salgın hastalıklarında yayılma ihtimali artıyor. Kişisel alan kavramı tamamen ortadan kalkıyor. Bu doluluktan dolayı yaşlı, engelli, hamile vatandaşlarımız binemiyor veya ayakta kalıyorlar. Minibüs şoförlerimiz bu kalabalıkta dikkatlerini toparlamaya çalışıp üstüne yolculardan ödeme almak ile uğraşıyorlar. Tabi bu yoğunluğu fırsat bilip ücretini ödemeden seyahat edenler de var. Alternatif herhangi bir ulaşım yöntemimiz bulunmadığından dolayı minibüslere mecbur bırakılıyoruz.

dsc-0157.jpg

Can güvenlikleri tehlikede seyahat ediyorlar

Hat yetersizliğinden yurdundan okuluna gidecek öğrenciler yollarını katbekat uzatıyor. Bazı yerlerden minibüs geçmediğinden dolayı orda konaklayan vatandaşlar şahsi araçları da yoksa yürümeye mecbur kalıyor. Üniversite önünde çok sayıda minibüs hazır beklerken sırf bir kişiyi daha sıkıştırmak için araç kapılarını açmadıklarından dolayı, hem insanlar soğukta beklemeye mecbur bırakılıyor hem de binseler bile can güvenlikleri tehlikede seyahat ediyorlar.

Derslerimize geç kalmak istemiyoruz

Bizler bunlara artık dur! demek istiyoruz. Bizler hakkımız olana ulaşmak istiyoruz. Bizler derslerimizin, sosyal yaşantımızın yanı sıra ulaşım problemini düşünmek istemiyoruz. Derslerimize geç kalmak istemiyoruz. Bizler sorunlarımızın dinlenmesini, bizlerde dahil edilerek valilik, belediye ve gerekli merciler ile masaya oturmak istiyoruz.

Sizlerden ricamız bu konuda bize destek çıkmanız, bizlerin problemini anlamaya çalışmanız. Bu konuda bizlerinde çeşitli proje fikirleri ve merak ettiği unsurlar var. Sizlerle beraber bu fikirleri hayata geçirmek istiyoruz. Bizlerin istekleri çok basit. Yalnızca hakkımız olan ulaşıma ulaşmak ve hak ettiğimiz değeri görmek istiyoruz. Bizlerden sorumlu olarak bunları bizlere sağlamakla mükellef olduğunuzu düşünüyoruz. Daha öncede dediğimiz gibi, bizlerin problemi ulaşım. Bizler burada herhangi bir kurum ve kuruluşu temsil etmek veya rencide etmek için toplanmıyoruz.

Faal halde yolcu taşımakta olan kaç adet minibüs ve otobüs var?

Bizler yalnızca kendi problemimizi çözmek için buradayız. Bu konuda bize yardımcı olup, bizimle toplantı düzenlemenizi talep ediyoruz. Son olarak bu süreçte arkamızda olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine teşekkürlerimizi sunup ardından yetkili mercilere bazı sorular yöneltmek istiyoruz. Öğrencileri de dahil ettiğimizde yüz binin üzerinde vatandaşa sahip bu şehirde, faal halde yolcu taşımakta olan kaç adet minibüs ve otobüs var? Sizce bu sayı bu nüfus için yeterlimi?" ifadeleri yer aldı.

dsc-0141-001.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1473 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum