Hüseyin Ocak sessizliğini bozdu: “Sorumlu Bilecik Belediyesi’dir”

Bilecik’te yaşanan su kesintilerinin ardından bazı kesimler tarafından eleştiri oklarının hedefine konulan Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği Başkanı ve Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak, sessizliğini bozdu.

Bilecik’te yaşanan su kesintilerinin ardından bazı kesimler tarafından eleştiri oklarının hedefine konulan Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği Başkanı ve Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak, sessizliğini bozdu.

Hüseyin Ocak, Karasu hattında meydana gelen patlak sonrası yöneltilen eleştirilere cevap verirken önemli açıklamalarda bulundu. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ahmet Meşe ile gerçekleştirdiği röportajda kamuoyunda merak edilen tüm sorulara yanıt veren Hüseyin Ocak, Bilecik’te yaşanan su kesintilerinin sorumlusunun Bilecik Belediyesi olduğuna vurgu yaptı.

“7 BELEDİYEDEN SADECE 1’İNDE SU AKMIYOSA…”

Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği’nin su hattında meydana gelen patlaklara gerekli müdahaleleri yaptığını ve birliğin sorumluluğundaki tüm iş ve işlemlerin yerine getirildiğini anlatan Hüseyin Ocak, “Karasu hattında meydana gelen arıza sonrası Karasu hattından su alan 7 belediyenin 6’sında su akıyorsa sadece 1’inde sular yoksa burada sorumlu bellidir. ” ifadesini kullandı.

“BİZ SU SATMIYORUZ”

Hüseyin Ocak, Bilecik Belediyesi’nin birlikten suyu satın aldıklarına dair açıklamasının doğru olmadığını ifade ederken, birliğe üye belediyelerin sadece aidat ödediklerini bildirdi. Ocak, “Biz su satmıyoruz.” dedi.

Belediyelerden alınan aylık toplam 290 bin TL’lik aidatın 250 bin TL’sinin işletme giderlerine gittiğini aktaran Hüseyin Ocak, “Birliğimizin son toplantısında birliğe para aktarılması hususunda gündemimize madde koyduk ancak bu madde kabul görmedi” diye konuştu.

huseyin-ocak.jpg

“SORUMLU BİLECİK BELEDİYESİ’DİR”

Bilecik Belediyesi’nin birliği sorumlu tutmak yerine gerekli tedbir ve önlemleri alması gerektiğini söyleyen Hüseyin Ocak, “Ben Vezirhan’da tedbir alıyorum. Bayırköy tedbir alıyor. Osmaneli yeni su kaynakları alıyor. Sadece Karasu hattına bağımlı kalmamak için çalışmalar yapılıyor. Bilecik’te de şehrin gelişimine ve büyümesine paralel olarak yeni su kaynakları veya yeni depolarla olası risklere karşı tedbir alınmalı. Bu işi yapacak olan da yerel yönetimlerdir. Dolayısıyla Bilecik’te de sorumlusu Bilecik Belediyesi’dir. Karasu hattında patlaklar dün oluyordu, bugün de oluyor ve yarın da olacak. Önemli olan bu duruma karşı hazırlıklı olmak. Ben Bilecik’in yaşadığı su kesintilerinin sorumlusunun kim olduğuna dair yorumu halkımıza bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

dsc-0034.jpg

KARASU HATTININ ÖMRÜ BİTTİ Mİ?

Hüseyin Ocak, Karasu hattının eski bir hat olduğu için zaman içerisinde malzemelerde aşınma ve eskimelerin meydana gelmesinin doğal olduğunu belirtirken tam anlamıyla hattın ömrünün bittiğini söylemenin doğru olmayacağını dile getirdi.

Hüseyin Ocak’ın Karasu hattında meydana gelen arıza ve bunun üzerine başlayan tartışmalarla ilgili açıklamalarını haber sitemiz www.bilecikhaber.com.tr’den izleyebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4546 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum