Şimdi top vekillerde!

Şimdi top vekillerde!

Bilecik’te yaşanan su kesintilerinin ardından Karasu İçme ve Kullanma Suyu hattının yenilenmesi ihtiyacı üzerinde genel bir kanaat oluştu.

Bilecik’te yaşanan su kesintilerinin ardından Karasu İçme ve Kullanma Suyu hattının yenilenmesi ihtiyacı üzerinde genel bir kanaat oluştu.

Vezirhan Belediye Başkanı ve Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği Başkanı Hüseyin Ocak, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik Belediyesi’nin görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Semih Şahin başta olmak üzere Pazaryeri ilçesinde 2 dönem belediye başkanlığı yapan Hikmet Öztürk gazetemize yaptıkları açıklamalarda hattın yenilenmesi gerektiğine dikkat çektiler.

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Karasu hattının ömrü bitmiş değildir. Karasu hattının ana sorunu hattın eskimesinden çok mühendislik hizmetlerinden yoksun olması ve hattın sadece arıza onarımının yapılması kaynaklıdır.” ifadesini kullandı.

Karasu hattı üzerinde oluşan bu kanaatlerin ardından gözler milletvekillerine çevrildi. Çünkü Karasu hattının yenilenmesi işi Bilecik’teki belediyelerin kendi imkânları ile gerçekleştirilebilecek bir proje değil. Bakanlık desteği olmadan yapılmasının mümkün olmadığını tüm belediye başkanları dillendiriyor.

Hal böyle olunca hattın yenilenmesi için Bilecik milletvekilleri Halil Eldemir ve Yaşar Tüzün’ün devreye girmesi gerekiyor. Bilhassa iktidar milletvekili Halil Eldemir’in sorumluluk üstlenmesi gerektiği düşünülüyor. Muhalefet milletvekili Yaşar Tüzün’ün ise seçimlerden sonra şehrin ihtiyaç ve sorunlarına sessiz kaldığı yönünde eleştiriler yükseliyor. Bilecik’in tek su kaynağı durumundaki Karasu hattının geleceğinin tartışıldığı ortamda milletvekilleri Eldemir ve Tüzün’ün sessizliğe bürünmesi dikkat çekiyor.

Gelinen süreçte; Bilecik’in geleceği için siyasi parti ayrımı yapmaksızın başta milletvekilleri olmak üzere belediye başkanları ve bürokratlar dahil kentte yönetici durumunda olan tüm dinamiklerin harekete geçmesi gerekiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 5346 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum