Milletvekili Eldemir'den tık yok!

Milletvekili Eldemir'den tık yok!

Karasu hattında yaşanan arıza sonrası Bilecik’te yaşanan uzun süreli su kesintilerinin ardından siyasiler suçu birbirinin üzerine attı.

Karasu hattında yaşanan arıza sonrası Bilecik’te yaşanan uzun süreli su kesintilerinin ardından siyasiler suçu birbirinin üzerine attı.

Belediye Başkanlarının ve görevden alınan Belediye Başkanı Semih Şahin’in gazetemize yaptıkları açıklamalarda hemfikir olunan konu Karasu hattının eskidiği, ekonomik ömrünü tamamladığı, hattın yenilenmesi gerektiği, yenilenmesine ilişkin bütçenin hiçbir belediye bütçesiyle altından kalkılamayacağı ve devlet projesi olarak yapılması gerektiği, bunun için de milletvekillerinin Ankara’da bu projenin takipçi olması gerektiği idi.

“Şimdi top vekillerde” manşetimiz ile verdiğimiz haberin ardından CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün gazetemize hemen bir açıklama yaparak son seçimde iktidara gelmeleri durumunda hemen bu Karasu hattının yenilenmesiyle ilgili çalışma başlatacaklarını, mevcut ektidarın konuya duyarsız olduğunu, su meselesinin siyaset üstü bir konu olması gerektiğini vurgulayıp konunun takipçisi olacağını belirtmişti.

Bilecik halkının gündeminde olan konuyla ilgili Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin’in, Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak’ın, görevden alınan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı ve CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün açıklamalarına rağmen iktidar milletvekili Halil Eldemir’in hiçbir açıklamada bulunmaması kamuoyunda Milletvekili Halil Eldemir’den tık yok dedirtti.

Vatandaşlar Halil Eldemir için “Daha önce iki dönem milletvekilliği yaptı. Milletvekilliği döneminde Yenişehir Bilecik yolunun 2019 yılında biteceğini söyledi. Bakan Yardımcılığı yaptı. Tekrar Bilecik’ten 3. Dönem milletvekili seçildi Yenişehir Bilecik yolu hala bitecek.

Bilecik’in pek çok sorununa ilgisiz kalıyor. Karasu hattında yaşanan patlaklar Bilecik’i susuz bırakıyor. Halkı zor durumda bırakıyor” dediler.

Ak Partili Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin su kesintilerinden aylar önce Karasu hattının ömrünü tamamladığına dikkat çekmişti. Bilecik halkının canını burnuna getiren su kesintilerinin ardından kendisiyle röportaj yapmıştık. Şahin Karasu hattının ekonomik ömrünü tamamladığını ve hattın yenilenmesi gerektiğine vurgu yapmıştı. Hattın yenilenmesine belediye bütçelerinin yeterli olmayacağını milletvekillerinin konun takipçisi olmasıyla bu hattın devlet yatırımı ile gerçekleştirilmesi gerektiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da su konusundaki hassasiyeti ile projenin kısa zamanda onaylanabileceğini söylemişti.

karasu.jpeg

Kendisiyle röportaj yaptığımız Vezirhan Belediye Başkanı ve aynı zamanda Karasu İçme ve Kullanma Birliği Başkanlığını yürüten Hüseyin Ocak’ta Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’nın birliği itham eden suçlamalarına cevap vermiş ve hattın yenilenmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Görevden alınan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’de “Suç Bilecik Belediyesi’nde” diyerek ekonomik ömrünü tamamlayan Karasu hattının arızalara açık olduğunu Bilecik Belediyesinin alternatif su kaynaklarına ve su depolarına sahip olması gerektiğini dile getirmişti.

Yaptığımız röportajların ardından Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’na su kesintileriyle ilgili röportaj teklifimize geri dönüş sağlamaz iken kendi sosyal medya mecralarından yayınladıkları video görüntülü açıklamalarında karasu hattının yenilenmesine gerek olmadığını söylemesi şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Ardından Karasu hattında tekrar arıza meydana gelmesi, Bilecik Belediyesi’nin “herkes tedbirini alsın” mesajı atması bu fikrin ne kadar yanlış olduğunu gösterirken, bu sefer vatandaşın musluğunda su kesilmemesi ise daha önce alınmayan tedbirlerin bu sefer alındığı yönünde yorumlandı.

Karasu hattıyla ilgili CHP’li Bilecik Belediyesi Melek Mızrak Subaşı’nın fikrine katılmadığı anlaşılan CHP’li Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise gazetemize yaptığı açıklamada hattın yenilenmesi gerektiği ve takipçisi olacağını söylemişti.

Tüm bu su kesintilerine, belediye başkanlarının, milletvekili Yaşar Tüzün’ün açıklamalarına ve halkın gündeminde olan su meselesiyle ilgili iktidar milletvekili Halil Eldemir’in hiçbir açıklamada bulunmaması, fikir beyan etmemesi ise hayretle karşılanıyor.

Münür Şahin "Bilecik'in geleceği için bunu yapmalıyız!"

Münür Şahin "Bilecik'in geleceği için bunu yapmalıyız!"

İlgili Haberler

Kaynak:Mücahid Erdal

Bu haber toplam 4050 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum