Kredi kartlarında yeni karar! Vatandaşlara SMS gönderilmeye başlandı!

Kredi kartlarında yeni karar! Vatandaşlara SMS gönderilmeye başlandı!

Kredi kartı kullanan vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. Anlık nakit ihtiyaçları için nakit avans ve alışveriş ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartları yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlara kredi kartı için SMS gönderilmeye başlandı.

Hafize Gaye Erkan’ın istifa etmesi sonrasında göreve getirilen Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın yaptığı açıklama ile kredi kartları için bazı kısıtlamalar getirileceği belirtilmişti. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında bazı bankalar müşterilerine SMS göndermeye başladı. Kredi Kartlarına kısıtlama mı geliyor?

KISITLAMA GELECEK Mİ?

2024 yılının ilk Enflasyon Raporu geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Parasal sıkılışmanın adımları destekleneceği vurgulandı. Kredi işlemlerinde bir takım düzenlemeler gelebileceği sinyali verildi.

Aralık ayı itibariyle kredi kartı artışlarının takibe alındığı belirtilmişti. Bu süreç içerisinde bazı yeni uygulamaların gelebileceğinin dikkatini çekti.

BAZI BANKALAR MÜŞTERİLERİNE MESAJ GÖNDERİYOR

Bazı bankaların göndermiş olduğu mesaj şu şekilde; “Kredi kartınızla döviz/altın/kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limitini aşma için işlemler ile sistem dışına para çıkarılmasına yönelik işlemler nedeniyle kartınız kapatılabilir”

İlginizi çekebilecek diğer ekonomi haberlerinden bazıları:

Bazı bankalardan bu şekilde mesaj gönderilse de diğer bankaların bu kararı uygulayıp uygulamayacağı bilinmiyor. Merkez Bankası enflasyonu düşürmek için kredi kartları için uyarılarda bulunuyor. Kredi kartı ve krediler için yeni kararların alınabileceği öngörülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.