ÖĞRENCİLERE BİLECİK GEZDİRİLDİ

ÖĞRENCİLERE BİLECİK GEZDİRİLDİ

Bilecik Gençlik Merkezi tarafından İmam Hatip Lisesi öğrencilerine Bilecik gezisi düzenlendi. 

2 Ekim Salı günü Bilecik Müzesi'nden başlayan gezi Bozüyük'te yapılan ikramlarla son buldu. Okullarından alınan öğrenciler Yaşayan Şehir Müzesi'ni,  Şeyh Edebali Türbesi'ni ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'ni gezmelerinin ardından sırasıyla Dursun Fakıh Türbesi, Ertuğrul Gazi Türbesi, Hamidiye Camii, Hamidiye İdadisi ve Kuyulu Mescit ziyaret edildi. Daha sonra Bozüyük Metristepe Şehitliği ziyareti sonrası Köfteci Yusuf'ta öğrencilere ikramlarla yeniden Bilecik'e dönüldü.

1-577.jpg

Geziden dönen gençler, geçmişle yakın geleceğimizi tanımanın verdiği keyifli bir gezi gerçekleştirdiklerine vurgu yaparak, "İlimizin bu tarihi yapılarını görme fırsatı bulamayan arkadaşlarımız vardı. Kuruluşun ve Kurtuluşumuzun beşiği Bilecikimiz'de yaşayıp, bu mekanlarımızı ecdadımızı ziyaret edemeyen arkadaşlarımız açısından güzel oldu. Bu keyifli günü bizlere yaşatan Gençlik Merkezi yetkililerine ve okul yöneticilerimize teşekkür ederiz" dediler.

2-585.jpg

Veliler ise büyük takdir toplayan bu proje hakkında,"Gençlerimizin geçmişini bilmesi güzel. Özellikle yaşadıkları bu toprakların nasıl kurulduğunu ve nasıl kaybetmeden cansiparane savunulduğunun anlatılması hoş olmuş. Bu projede emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederiz. Eğitim sadece sıra başında değil, birebir gösterip, anlatılması iyi olmuş" dediler.

3-449.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1952 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.