Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi, TÜBİTAK yarışmalarına damga vurdu

Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi, TÜBİTAK yarışmalarına damga vurdu

Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi, bu yıl 54.'sü düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarına damga vurdu.

Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi, bu yıl 54.'sü düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarına damga vurdu. 54 yıldır düzenlenen bu köklü yarışmada Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi 2023 TEKNOFEST Türkiye finallerine 3 proje ile adını yazdırmayı başardı.

11. Sınıf Öğrencisi Yağız Cankara tarafından hazırlanan, Biyoloji Öğretmeni Sevilay Çakır'ın danışmanlığında yürütülen "Bilecik Çukurören Biberinin Çoğaltımı ve Ex Situ Korunması" isimli biyoloji projesi, bölge 1.'liği elde ederek 5-9 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Türkiye finallerinde okulunu ve Bilecik'i temsil edecek.

Eğitim Teknolojileri Yarışmasında 9. Sınıf öğrencileri Elif Naz Çakar, Eylül Kırmızı ve İrem Bulgur Bilişim Teknolojileri öğretmeni Şükran Akpınar danışmanlığında hazırladıkları "Water is Vita" başlıklı proje ile Türkiye finalisti oldu.

İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasında ise 10. sınıf öğrencisi Defne Aydın ve 11. sınıf öğrencisi Yağız Cankara, Biyoloji Öğretmeni Sevilay Çakır danışmanlığında yürüttükleri "Fülfülatör" isimli proje ve yine Biyoloji Öğretmeni Sevilay danışmanlığında yürütülen öğrenciler Kıvanç Çakır ve Yiğit Cankara isimli öğrencilerimizin hazırladıkları "Abanozmatik" adlı proje Türkiye finallerinde yarışacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 725 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.