Şoför esnafı isyanda!

Şoför esnafı isyanda!

Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selman Aydeniz, akaryakıta gelen zamların ardından isyan etti. Selman Aydeniz, taşımacılık yapan esnafın içinde bulunduğu zor durumlara bir de akaryakıt zammının eklendiğini belirterek, kontak kapatmaktan...

Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selman Aydeniz, akaryakıta gelen zamların ardından isyan etti. Selman Aydeniz, taşımacılık yapan esnafın içinde bulunduğu zor durumlara bir de akaryakıt zammının eklendiğini belirterek, kontak kapatmaktan çekinmeyeceklerini bildirdi.

Başkan Aydeniz, şoför esnafına ÖTV zammının uygulanmamasını ve ticari araçlarda indirim yapılmasını isterken, “Akaryakıt demek damardaki kan demek. Arabanı çalıştırma git evinde yat daha kârlı hale geldik” ifadesini kullandı.

Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selman Aydeniz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

sofor-esnafi-isyanda.jpg

“Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) yapılan zam, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalışan esnafımız içinde bulunulan ekonomik sıkıntılar ve maliyet hesaplarında yaşanılan artıştan dolayı Erdoğan'ın imzaladığı kararla benzin ve motorine litrede yaklaşık 6 lira zam getirirken ÖTV zamlı fiyatlar en çok yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafın cebini yakacak.

ÖTV hem düşük gelirliden hem de yüksek gelirliden aynı oranda alınan bir vergidir ve adil değildir. Birde 15 Temmuz Gecesi Selalardan hemen sonra yapılması hiç hoş olmamıştır. Toplu taşımada ücretsiz taşımalar başlı başına bir yük haline gelmiş ve bu maliyetler karşısında direnilmesi artık mümkün gözükmemektedir.

Akaryakıt demek damardaki kan demek. Akşam yattık sela ile sabah kalktık 6 lira zam ile. Biz zaten para kazanamıyorduk. Git evinde yat arabanı çalıştırma ondan daha kârlı.

Araç alım satımlarında, yedek parça ve tamir bakımlarında her türlü vergiyi istisnasız ödemekle birlikte trafik sigortası, kasko, MTV, KDV, egzoz emisyon ölçümü, Bağ-Kur ödemeleri, yol ve köprü ücretlerini de gününde aksatmadan yapmaktadır.

Tüm bunlar göz önünde bulundurularak, taşımacı esnafımıza ÖTV zammı uygulanmamalı ve yakıtta ticari araçlara ÖTV indirimi yapılmalıdır.

Akaryakıta yapılan zamlar sadece şoför esnafı değil toplumun bütününü etkiler. İlerleyen günlerde zamlar devam ederse tepkimiz daha sert olur vergilerle halka esnafa yüklenmek yerine bizlere kemer sıktıracağınıza sizlerde biraz tasarruf yaparak birçok sorun çözüme ulaşacaktır.

Aksi halde şoför esnafımız kontak kapatmaktan çekinmeyecektir.”

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1010 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.