YÖRÜKLER SİYASİLERİ İSTEMİYOR

YÖRÜKLER SİYASİLERİ İSTEMİYOR

737. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katılmak üzere ülkemizin dört bir yanından Söğüt’e gelen yörükler yine siyasilerden dert yandı. Siyasilerin gelişi ile birlikte artan güvenlik önlemleri karşısında canından bezen vatandaşlar, siyasilerin olmadığı bir şenlik istediklerini bir kez daha dile getirdi.

Uzun yıllardır aralıksız Söğüt’e gelen yörükler, şenliklerin her yıl daha kötü bir hal aldığını öne sürerken, yörükler arasındaki kaynaşma ve dayanışmanın yerini federasyon ve konfederasyonların rekabetine bıraktığını savundu.

‘SÖĞÜT, ARTIK MAKAM PEŞİNDE KOŞANLARIN ŞÖLENİ OLDU’

Gazetemize ulaşan Isparta Yalvaç yörüklerinden bir vatandaş vahim bir iddiada bulundu. TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın güvenliğini sağlayacak koruma ekibinin gece saat 3,5’ta çadırlarına geldiğini anlatan vatandaş, “Köpekleriyle çadırlarımızda arama yaptılar. Karımızı, çocuğumuzu dışarı çıkardılar. Kara çadırlar yörüklerin evidir, mahremidir. Böyle güvenlik olmaz olsun. Neden böyle yaptıklarını sorduğumuzda siyasetçi gelecek dediler. Siyasetçi halkın arasına giremiyorsa siyaset yapmasın zaten. Bizler vatan diyen Yörükleriz Türkmenleriz. Vatan diyenleri çadırlarından attılar. Söğüt artık makam peşinde koşanların şöleni oldu.

‘RESMEN BİZE ZULÜM EDİLDİ’

Biz vatan millet için buradayız. Eğer siyasetçiler bize böyle yapacaksa biz istemiyoruz onları. Halk siyasetçiler için rezil edildi. Resmen bize zulüm edildi. Şenlik alanına girerken kağıt kalem bile sokturmuyorlar. Yazı yazmakta mı suç? Erzincan’dan adam gelmiş buraya Yörük’ün ne olduğunu bilmiyor. Mitinge geldiğini zannediyor. Biz burada örf adetlerimizi yaşamıyoruz” dedi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Diğer yandan, yörüklerden gelen yoğun şikayetler üzerine ilgili mercilerce inceleme başlatıldığı öğrenildi.

yorukler-siyasileri-istemiyor2.jpg

  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3462 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum