'100. yılı kutlu olsun'

'100. yılı kutlu olsun'

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Atatürk’ün Bilecik’e gelişi ve Bilecik Mülakatı’nın 100’üncü yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında,”100’üncü yılı kutlu olsun” dedi.

Milletvekili Selim Yağcı, konuyla ilgili açıklamasında, şunları kaydetti:

“100 yıl önce bugün 5 Aralık 1920 de milli mücadele tarihinin dönüm noktalarının başında gelen Bilecik Görüşmeleri’ne ev sahipliği yapan Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun şehri Bilecik’i temsilen TBMM’nin 100. Yıl milletvekili olarak Gazi Meclisimizde sizleri temsil etmenin onurunu yaşıyorum.

Gazi Meclisimizin 23 Nisan 1920 de açılışından 227 gün sonra İstanbul Hükümeti ile Ankara Hükümeti'nin ilk resmî görüşmesine şehrimiz Bilecik ev sahipliği yaptı.

Mustafa Kemal Paşa Bilecik Görüşmeleri sonrası İstanbul Hükümetine ve tüm dünyaya Anadolu’da Ankara Hükümeti'nin üstünde bir güç tanımadığını göstermiş oldu.

100. yılını kutladığımız Bilecik Görüşmeleri vesilesiyle İnandığı yolda yürüyerek, milli mücadelenin zafere ulaşmasında ve Cumhuriyetin kurulmasında büyük emeği olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurucu milletvekillerimizi ve kuruluşta önemli görevler üstlenen kahramanlarımızı rahmet ve saygı ile anıyorum.

Bilecik Görüşmeleri’nin 100. Yılı kutlu olsun.

Türkiye’mizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaştırmak, bu topraklardaki varlığımızı ebediyen korumak amacıyla tarihi bir mücadeleyi hep birlikte sürdürüyoruz.

Şehrimiz adına böylesine özel ve anlamlı bir günü Covit 19 tedbirleri nedeniyle hedeflediğimiz coşku ve katılımla kutlayamamanın tüm hemşehrilerimle birlikte burukluğunu yaşıyoruz.

Allah’ın yardımı ve milletimizin YENİ NORMAL şartlarına uymasıyla Covit 19 belasından kurtulacağız. İnşallah Cumhuriyetimizi 100. yılına çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir şekilde taşıyacağız.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2805 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.