11 AYIN SULTANI RAMAZAN DOLU DOLU GEÇTİ

11 AYIN SULTANI RAMAZAN DOLU DOLU GEÇTİ

Mahalle iftarları, Ramazan mukabeleleri, yeniden gün yüzüne çıkarılan gelenek ve görenekler, sosyal belediyeciliğin güzel örnekleri ile Bilecik'te Ramazan dolu dolu geçti.

Osmanlı Medeniyetinin doğduğu topraklar olan Bilecik, Bilecik Belediyesi eliyle gerçekleştirilen Ramazan Ayı etkinlikleri ile hem güzel geleneklerin yaşatılmasına imkan verdi  hem de şehir insanının Ramazan ayını en güzel şekilde geçirmesini sağladı. 

1-346.jpg

GELENEKLER BİLECİK'TE YAŞANDI

Ecdadımız 2. Abdülhamit Han'ın uygulamış olduğu güzel geleneklerden olan Cami ve mescitlerin temizliğini her yıl Ramazan ayı öncesinde gerçekleştiren Bilecik Belediyesi, gerek mezarlıklarda gerek diğer alanlardaki bütün çalışmalarını yerine getirerek, Ramazan ayına girdi. Yine aynı şekilde her Ramazan ayı öncesinde güzel bir gelenek olan Davul çalma geleneği de Bilecik Belediyesi eliyle sürdürülüyor.

Her yönüyle rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı Bilecik'te birbirinde anlamlı gelenek ile yaşatılıyor. Bir taraftan da birlik ve beraberlik kardeşliğin, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşmanın en üst noktalara çıktığı bir ay olan Ramazan ayı Bilecik Belediyesi tarafından yıllardır gerçekleştirilen güzel gelenekler ile sürdürülüyor.

Bütün mahalleler başta olmak üzere mücavir alandaki köy ve kasabalarda iftar sofralarını kuran Bilecik Belediyesi, her gün binlerce kişinin aynı ekmeği paylaşmasını sağlıyor.

2-339.jpg

KÜLTÜR SİTESİ'DE 50 BİN VATANDAŞ İFTAR VE SAHUR İKRAMINDA BULUŞTU 

Bilecik Belediyesi tarafından önceki yıllarda olduğu gibi Kültür Sitesi'nde vatandaşlarımızı iftar ve sahur vaktinde buluşturan Bilecik Belediyesi, bu yıl da güzel geleneğini bu yıl da sürdürdü.

Bu kapsamda her akşam bin kişiye yakın vatandaşımızın sahur ve iftar ikramında faydalandığı gelenek her yıl artırılarak sürdürüldü. Bu yıl bu geleneğimize bir yenisini ekledik ve artık her sahur vaktinde, misafirlerimizi burada ağırlıyoruz ve sahur yapma imkanı veriyoruz. Burada birlikte niyetlendik, birlikte Ramazan orucunun başlangıcını yapmış olduk, birlikte Cenabı Hakkın huzurunda şükrediyoruz. Bir ve beraber olduğumuzu ve kardeş olduğumuzu yoğun bir şekilde yaşadık.

30 GÜN BOYUNCA TERAVİH ÇIKIŞINDA 'OSMANLI ŞERBETİ' İKRAM EDİLDİ

Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'te; Bilecik Belediyesi eliyle, Ramazan ayında yine güzel bir gelenek daha yaşatılmış oldu. Yıllardır camilerde Meşhur Osmanlı Şerbeti ikramı geleneğini sürdürmeye devam eden Bilecik Belediyesi, bu Ramazan'da farklı bir geleneği daha vatandaşlarımızın hizmetine sundu. İlimizde meşhur olan ve patenti belediyemizde olan Osmanlı Şerbetini vatandaşlarımıza bu yıl da ikram ettik. Her teravih namazı çıkışında bu hoş, güzel ve şifalı aromayı birlikte tattık. Yine bu sene  yapacağımız mahalle iftarlarımız aynı çoşkuyla devam etti. İftarın olduğu gün adeta bir bayram yerine dönen mahallelerimizde mahalle sakinlerimiz ve oraya gelen insanımız birbiriyle kucaklaştı ve aynı ekmeği paylaştı.

3-251.jpg

BİLECİK BELEDİYESİ BU RAMAZANDA DA İHTİYACI OLANLARA EL UZATTI

Şu ana kadar sosyal belediyecilik alanında güzel çalışmaları insanlar ile buluşturan Bilecik Belediyesi her Ramazan olduğu gibi bu yıl da sosyal belediyeciliğin güzel örneklerini sergileyerek, 200'e yakın aileye Ramazan Gıda Çeki verirken, onlarca aileye de Asker Ailesi Yardımları yaptı. 

İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın düşüncesinin çıkış toprakları olan Bilecik'te; Bilecik Belediyesi tarafından şehir insanının birçok konudaki ihtiyacı giderildi ve yüzlerce ihtiyaç sahibi kardeşlerimize kıyafet yardımı yapıldı.

Alan el veren eli görmeyecek kaidesiyle şu ana kadar birçok güzel hizmeti yerine getiren Bilecik Belediyesi, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketleri yerine alışveriş kartlarını vererek, insanların istediği yerden istediği alışverişi yapmalarını sağlıyor.

RAMAZAN AYI BOYUNCA GÖNÜL COĞRAFYASINDAKİ TÜM KARDEŞLERİMİZE DUA ETTİK

4-075.jpg

Bilecik Belediyesi tarafından bütün mahallelerin yanı sıra, ilçelerimiz ve mücavir alan içindeki köylerimizde gerçekleştirilen iftarlarda hep birlikte gönül coğrafyasındaki mazlum ve mağdur kardeşlerimiz için dua ettik. Bizler Ramazan ayını böyle güzel imkanlarla geçirirken, İslam coğrafyası ve ırkdaşlarımızın yaşadığı topraklarda gerçekten üzüntü duyduğumuz olaylar yaşanıyor. Bizler gerçekten ülke içinde ilimizde ve dünya içinde ülkemizde çok iyi şartlarda yaşıyoruz. İlimiz ve ülkemiz huzurlu iken, diğer taraftan İslam coğrafyasına baktığımızda, gönül coğrafyamıza baktığımızda  Ramazan'ın bu feyzi ve bereketini yaşayamayan kardeşlerimiz için Cenabı Allah'a el açtık.

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.