13 YILLIK HASRET SONA ERDİ

13 YILLIK HASRET SONA ERDİ

Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği, 13 yıldır işitme sorunu yaşayan 14 yaşındaki Afganistanlı Merve’nin işitme cihazına kavuşmasını sağladı. Şimdilik sadece bir kulağına cihaz alınabilen Merve yardımseverlerden destek bekliyor.

Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya devam ediyor. Dernek Başkanı Halit Altıntaş, ilimizdeki yardıma muhtaçların yaralarına merhem olmaya çalışıyor. Son olarak bir yaşındayken geçirdiği bir rahatsızlıktan ötürü işitme duyusunu kaybeden 14 yaşındaki Afganistanlı Merve’ye yardım elini uzatan Dernek Başkanı Halit Altıntaş, küçük kıza işitme cihazı alınmasını sağladı. Şimdilik tek kulağına cihaz alınabilen Merve diğer kulağı için yardımseverlerin desteklerini bekliyor.  

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Halit Altıntaş, 13 yıldır işitme problemi yaşayan Merve’nin geçen zaman zarfında konuşmayı da unuttuğunu belirterek şunları kaydetti:

“13 yıldır duymayan kızımız aynı zamanda konuşmayı da unutmuştur. Şimdi bu cihaz sayesinde artık konuşmayı da öğrenecek ve okula gitmeye başladı. Annesi derneğe gelerek benden kızı Merve'ye bir işitme cihazı istedi. Sol kulağına bir cihaz taktık fakat her iki kulağında cihaz olması gerekiyor. Şimdilik bir kulağına takabildik. En azından kardeşlerini duyuyor ve konuşmaya çalışıyor. Bu cihazın fiyatı iki bin TL'dir. Bu cihazı almamıza imkan sağlayan hayırseverimize çok teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda kızımız Merve ile birlikte teşekkür etmeye gideceğiz. Dernek olarak ben elimden geldiği sürece ihtiyaç sahiplerine yardım ediyorum. Şuan okullarımız açıldı. Okul kıyafeti ve çantası, defter, kalem gibi ihtiyaçları var. Bu konuda bize yardım etmek isteyen hayırseverlerimizin yardımlarını bekliyoruz. 0535 742 60 74 nolu telefondan bana ulaşabilirler” dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2788 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum