1430 HAYVAN HİBE EDİLDİ

1430 HAYVAN HİBE EDİLDİ

İlimizde "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında hibe hayvanların dağıtımı tamamlandı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, proje kapsamında dağıtılan hayvanlarla ilgili yaptığı açıklamada, 2018 yılı içerisinde 30 kişiye 1020 küçükbaş, 82 kişiye 410 büyükbaş olmak üzere toplamda 1430 hayvan dağıtıldığını açıkladı.

‘Genç Çiftçi Projesi’nin en önemli amacının boşalan köyleri yeniden canlandırmak olduğunu ifade eden Müdür Yoldaş, “Projeden faydalanan tüm genç çiftçilerimizin başarılı olacağına inanıyorum. Proje, genç çiftçilerimize, ilimiz tarım ve hayvancılığı başta olmak üzere ekonomiye büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, konuya ilişkin açıklamasının devamında şunları aktardı:

“Hayvanlarını teslim alan üreticiler 3 yıl boyunca bunları damızlık olarak kullanıp, et ve sütünden elde ettikleri gelirler işletmelerine katkı sağlayacaktır. İlimiz bitki örtüsü bakımından küçükbaş hayvan yetiştirilmeye çok uygun. Bu tür projelerle hayvancılığın daha fazla gelişeceği kanaatindeyim. Proje kapsamında 18 ve 40 yaş arasındaki çiftçilerimize devletimiz tarafından verilen hayvanların tamamı hibe olarak veriliyor. Üreticilerimizin her daim yanında ve destekçileri olmaya devam edeceğiz. Alan vatandaşlarımıza hayırlı bereketli olmasını diliyorum." dedi.

1430-hayvan-hibe-edildi2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3203 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum