15 TEMMUZ ANILACAK!

15 TEMMUZ ANILACAK!

Bilecik'te, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla anma programı düzenlenecek. Program kapsamında, Bilecik Belediyesi'nce yaptırılan '15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın açılışı gerçekleştirilecek. Bahçelievler Mahallesi'nde gerçekleştirilecek anıt açılışının ardından Mehter Takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürünecek.

Anma programı hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, 15 Temmuz şehitlerimizi anmak ve 15 Temmuz hain darbe girişimini gelecek nesillere aktarmak adına düzenlenen programa tüm Bilecik halkını davet etti.

81 ilde olduğu gibi o gece ilimizde gerçekleşecek anma etkinliklerine ilişkin bilgiler veren Başkan Yağcı şunları kaydetti:

"Anma töreni yapılması konusunda bir çalışmamız var. 15 Temmuz Şehitler Anıtı diye bir anıt yaptırdık. Montajına başlanacak. Bu anıtı, sanayinin karşısında alt geçidin olduğu yere dikeceğiz. 15 Temmuz akşamı saat 21.00'de açılışını yapacağız.

Anıt bölgesinde toplandıktan sonra saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşımız okunacak. Ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek. Konuşmalar yapılarak anıtın açılışı olacak. Mehter Takımı eşliğinde oradan Cumhuriyet Meydanı'na yürünecek. Cumhuriyet Meydanı'nda da yine saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim okunması ve duaların yapılması olacak. Konuşmalar gerçekleştikten sonra 15 Temmuz'u anlatan belgesel gösterisi izlettirilecek.

Gecenin devamında demokrasi nöbetimiz ve belediyemizin ikramları var. O geceyi gelecek nesillerimize anlatma noktasında ve şehitlerimizi yadetme anlamında bir çalışmayı ortaya koyacağız" dedi.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2739 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum