15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ ŞEHTLİK'TE BAŞLADI

15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ ŞEHTLİK'TE BAŞLADI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla hazırlanan anma etkinlikleri Bilecik Şehitliği’ni ziyaret ile başladı.

Vali Tahir Büyükakın’ın cenazesi dolayısıyla katılamadığı program Vali Vekili Burhan Terzioğlu’nun önderliğinde gerçekleştirildi. Şehitlik ziyaretine; Belediye Başkanı Nihat Can, Garnizon Komutanı Binbaşı Müslüm Akdoğan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Müftü Necati Akkuş, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, gaziler, şehit ve gazi ailesi yakınlarını katıldı.

1-559.jpg

Saygı duruşundu bulunulmasının ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Daha sonra Vali Vekili Burhan Terzioğlu, Belediye Başkanı Nihat Can, Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel ve Garnizon Komutanı Binbaşı Müslüm Akdoğan tarafından şehit mezarlarına çiçek konuldu.

cicek-konuldu.jpg

Vali Vekili Burhan Terzioğlu, şehitlik defterini imzalamasının ardından yazdığı satırları okudu. Terzioğlu, Türk Milleti’nin karşısında hiçbir hain girişimin başarılı olamayacağına vurgu yaptığı mesajında şunları aktardı:

“15 Temmuz 2016’da 250 şehidimiz en değerli varlıklarını canlarını feda etmişlerse 2193 gazimiz canlarını feda etmek pahasına darbeye karşı direnmişse bize düşen görev onların davasına, emanetlerine sahip çıkmaktır.

İşte bu nedenle 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak mecburiyetindeyiz. Bu nedenle darbe girişimini fiilen yürütenleri arka planda onları yönetenleri, darbecilere destek olanları asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

Türkiye’nin bekası ile ilgili hala aklında kötü niyeti olan  iç ve dış tehditler şunu asla unutmamalıdır ki; Bizler öylesi bir vatan ve millet bağlılığı içerisindeyizki durum ne olursa olsun söz konusu vatansa bizler için gerisi teferruattır.

2-565.jpg

Bu nedenle herkes bilmelidir ki ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasının önünde hiçbir engel duramayacaktır. Bu duygu düşüncelerle şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum.”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Şehitlik’te düzenlenen anma etkinliği, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Müftü Necati Akkuş’un dua yaptırması ile son buldu.

3-435.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2022 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.