18 bin 600 öğrenci yüz yüze eğitime başladı

18 bin 600 öğrenci yüz yüze eğitime başladı

Korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında başlayan normalleşme süreci kapsamında Bilecik'te 18 bin 600 öğrenci yüz yüze eğitime başladı.

Belirlenen kriterler çerçevesinde 2bin 754 anaokulu, 11 bin 62 ilkokul, 2 bin 602 8'inci ve 2 bin 201 12'nci sınıf öğrencisi okullarına kavuştu. 
Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Müdür Akyol, öğrenci ve öğretmenlere seslendiği açıklamasında, şunları kaydetti:
"Hepimiz, içinde bulunduğumuz salgın döneminin oluşturduğu belirsizliklerle kimi zaman kaygılandık kimi zaman bunaldık, sıkıldık. Şimdi yeni ve yine zorlu bir dönem bizi bekliyor. Bu yeni süreçte, sınıf içinde ya da dışında, eğitim sistemi içinde bulunan herkesi önemli sorumluluklar beklemektedir. Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idareleri, üzerine düşen her sorumluluğu titizlikle yerine getirerek yüz yüze eğitime hazırlandı. Ama süreci olumlu şekilde devem ettirmek yine sahadaki öğretmenlerimize ve öğrencilerimize düşmektedir.
Siz değerli öğretmenlerimiz; nice zorluklarla yürütmeye çalıştığınız uzaktan eğitimlerinize, şimdi de  yüz yüze eğitim sürecinde devam etme sorumluluğunuz eklenmiştir. Bu bağlamda sınıf yönetimine, salgın yönetimini de dahil ederek yerinde uygulamalar yapacağınıza kuşkumuz yoktur. Öğrencilerimizin tamamına kendi çocuklarınız gözüyle baktığınız için bu konudaki hassasiyetleriniz azami düzeyde olacağından kıymetli velilerimizin de kaygılarını azaltacak kontrolleri sağlayacağınızdan ve öğretim sürecini başarılı bir biçimde yürüteceğinizden eminiz.
Sevgideğer öğrencilerimiz; içinde bulunduğumuz bu zorlu süreç ne yazık ki sizin en güzel çağlarınıza denk geldi. Gözlemlerim sonucunda hepimiz için yeni olan salgın dönemini büyük bir olgunlukla kabul edip davranışlarınızı buna göre değiştirme başarısını ve sabrını gösterdiğinizi söyleyebilirim. Öncelikle bunun için her birinizi ayrı ayrı tebrik eder, kucaklarım. Bu sorumluluk bilinciyle yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerimizin de salgın tedbirlerini elden bırakmayacağı aşikardır. Yakın gelecekte arkadaşlarınızla doyasıya paylaşımlar yapmak kendi elinizde. Sizler ne kadar tedbirli ve bilinçli olursanız eski güzel günlerimize o kadar çabuk döneriz. Bu konuda her birinize sonsuz güvenim var.
Bilecik ili genelinde, her kesimden vatandaşımızın desteğini alarak rengimizi sarı yapıp özgürlüğümüzü ilan etme temennisindeyim. Yüz yüze görüşüp birbirimizi kucakladığımız günleri en yakın zamanda görmek dileğiyle kolaylık  ve sağlıklar dilerim."

Kaynak:M.Bahadır Oral

Bu haber toplam 1468 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.