19 MAYIS KUTLANDI

19 MAYIS KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

19 Mayıs Perşembe günü Cumhuriyet Meydanında yapılan törenler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız'ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden törenlerin devamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 

1-075.jpg

İl Müdürü Yıldız, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk Milletinin haksızlığa, zulme, işgale karşı topyekun başlattığı bir harekatın, milli mücadelenin, milli direnişin ilk kıvılcımı olduğunu ifade ederek: "Aziz milletimizin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa şaha kalkışının başlangıcıdır.

Osmanlı Devleti 19. yüzyılda büyük güç ve toprak kaybına uğramıştır. 1. Dünya Savaşıyla ise tamamen Avrupa devletlerinin işgaline açık hale gelmiştir. Bu işgallere karşı ciddi bir direnç gösterilememiştir. 

Türk halkı Anadolu'da yüzyıllardır özgür ve Müslüman olarak yaşamışlar ve bu haksız işgaller karşısında "Ya İstiklal Ya Ölüm" parolasıyla bir milletin şerefli direnişini başlatmışlardır.

Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919 her yıl Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır." dedi. 

İl Müdürü Yıldız'ın ardından Ertuğrulgazi Lisesi öğrencilerinden Ramazan Demirel "O geliyor" adlı şiiri okudu. Şiirin ardından Gençlik Spor Kulübü halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. Programın devamında ise 2016 yılında dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. 

3-038.jpg

Programın son bölümünde ise çeşitli branşlarda spor gösterileri yapıldı. Adliye önünde yapılan spor gösterilerini Vali Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindekiler tek tek ziyaret ederek gösterileri izledi. 

2-068.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1659 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.