19 MAYIS KUTLANDI

19 MAYIS KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören ile kutlandı. Kutlama töreni, renkli görüntülere sahne oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çeşitli branşlarda çalışmalarını sürdüren sporcuların sergilediği gösteriler büyük beğeni topladı.

foto-galeri-005.jpg

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirdi.

’19 MAYIS MİLLİ DİRENİŞİN İLK KIVILCIMIDIR’

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının bir kıvılcım olduğuna dikkat çeken Müdür Yıldız, “19 Mayıs, milli direnişin, milli mücadelenin ilk kıvılcımıdır” dedi.

Aslan Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sağlıklı ve güçlü nesiller yetiştirmek adına önemli çalışmalara imza attığından bahsederek konuşmasını sürdürürken, şunları dile getirdi:

‘BİR MİLLETİN EN BÜYÜK GÜCÜ, İYİ YETİŞMİŞ, DONANIMLI GENÇLİKTİR’

“Sağlıklı ve güçlü nesiller yetiştirmek, gençlerimizi hayata hazırlamak, spor branşlarını yaymak, uluslararası spor müsabakalarında başarılı sporcular yetiştirmek bakanlığımızın en büyük amacıdır. Çok güzel bir söz vardır; Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum ekin, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız fidan dikin, 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin. Bu anlamda gençlik çalışmaları çok önemlidir çünkü gençliğimize yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırım olduğu inancındayız. Bir milletin en büyük gücü iyi yetişmiş, donanımlı gençliktir” ifadelerini kullandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız'ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra folklor gösterisi sergilendi. Etkinliklerin devamında, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren çeşitli branşlardaki sporcular gösteri yaptı. Sporcuların gösterileri büyük beğeni topladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, ödül töreninin ardından son buldu.

Kutlamalara, Vali Tahir Büyükakın, Garnizon Komutanı Binbaşı Müslüm Akdoğan, Tugay Komutanı Tuğgenerel Tanju Selçuk Yücel, Belediye Başkanı Nihat Can, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1972 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.