2. ABDULHAMİD HAN CAMİİ'NDE ÇALIŞMA BAŞLADI

2. ABDULHAMİD HAN CAMİİ'NDE ÇALIŞMA BAŞLADI

Bilecik Belediyesi tarafından 2023 vizyon projeler arasında yer alan 2. Abdülhamid Han Camisi için çalışmalar başladı.

Ertuğrulgazi, Gazipaşa ve İsmetpaşa Mahallelerinin kesiştiği bir noktada gerçekleştirilecek olan ve içerisinde barındırdığı özelliklerle mahalle sakinlerimizin birçok yönden ihtiyacını giderecek cami için çalışmalar başladı.

1-626.jpg

Belediye Başkanı Nihat Can, yapılacak cami için vatandaşları bilgilendirme adına yaptığı açıklamada; 2. Abdulhamid Han adına yakışır bir eseri Bilecik’te gerçekleştirmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını belirtti.

Gerçekleştirilecek eser ile sadece cami inşa etmediklerini ve bununla birlikte otopark, muhtarlık konağı, taziye evi, dernek binaları, Kuran kursları inşa ettiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Nihat Can, şunları söyledi:

2-631.jpg

‘’Vizyon projelerimiz kapsamında hazırladığımız çalışma ile Ertuğrulgazi, Gazipaşa ve İsmetpaşa Mahallelerimizin birçok ihtiyacını bir eser çatısı altında karşılıyoruz. Camimiz 1000 kişilik kapasiteye sahip olup ayrıca 100 araçlık otoparka sahip olacak. İçerisinde 10 adet dernek binası ve 8 adet dükkanın bulunacağı eserde;Kız ve Erkek Kuran Kursu, Muhtarlık Binası ve Taziye Evi yer alacak. 450 metrekarelik markete sahip olacak eser; İlimizin plakasını temsilen 11 kubbe ve iki minareye sahip olacak. Peyzaj ve düzenlemelerle nadide bir eser olacak proje sadece bir cami çalışması değil, birçok yönüyle hizmet verecek bir eser olacak.’’ İfadelerini kullandı.

3-493.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2999 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.