20 YILLIK MUHTARA PLAKET VERİLDİ

20 YILLIK MUHTARA PLAKET VERİLDİ

Vali Tahir Büyükakın, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda, Beşiktaş Mahallesi'nde 20 yıldır muhtarlık yapan Saffettin Arı'ya plaket takdim etti. 

Programda ayrıca Milletvekili Selim Yağcı tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına yapılan desteklerden dolayı Bilecik Muhtarlar Derneğine ''Gümüş madalya beratı'' verildi.

20-yillik-muhtara-plaket-verildi2.jpg

Vali Tahir Büyükakın, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. 

Cumhuriyet Meydanındaki törende, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar ve beraberindeki muhtarlar, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından Çınar ve beraberindekiler, Vali Büyükakın'ı ziyaret etti.

Vali Büyükakın, İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Mahalli İdareler Müdürü Hakkı Elmas ile merkez ve ilçe köy ve mahalle muhtarlarını kabulünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapılan toplantılarda,muhtarların taleplerini dinlemelerini ve yakın çalışmaları konusunda talimatlarının bulunduğunu anımsattı.

Muhtarların köylerinde ve mahallelerinde yaşananları yakından görme imkanına sahip olduklarını ifade eden Vali Büyükakın, şöyle konuştu: 

''Vatandaşın direk problemini dinleme anlamında muhtarlarımız önemli. Muhtarlar aracılığıyla sahadan daha doğru bilgi alabileceğime inanıyorum. Ankara'da yaptığımız toplantılarda Sayın Cumhurbaşkanımızın 81 ilin valisine her seferinde söylediği talimatı; 'Bir ilde birinin hakkı yeniyorsa, bir garip aç kalıyorsa' bunun vebali sizindir. Eğer bunu yapmazsanız hakkımı helal etmiyorum size' dedi. Bu konulardan nasıl haberimiz olacak, sizlerin sayesinde olacak. Bende size diyorum aynısını.Sizlerin bizlere destek vermesi son derece önemli. Muhtarlar, bulunduğu bölgede devlet adına güç kullanan kişilerdir. Siz bizim yönetim teşkilatımızın bir birimisiniz. Yönetimin genel manada daha hızlı ve etkili çalışması,  daha verimli, vatandaşa hızla hizmeti götürebilmesi, doğru yere hizmetin gidebilmesi ve o hizmet önceliklerinin doğru sıralanması için sizlerden gelen bilgiler son derece önemli. Sizler destek verdiğinizde yönetim teşkilatımız çok daha güçlü olacak.Bizim gören gözümüz, duyan kulağımız ve tutan elimiz olun.

20-yillik-muhtara-plaket-verildi3.jpg

Sahada bizzat vatandaşla iç içe olan, vatandaşın derdini gören muhtarlarımız. Muhtarlarımız, yeri geldiğinde doğru karar verme açısından yeri geldiğinde kolluk kuvvetlerimizin anında müdahale etmesi açısından yeri geldiğinde bir garibin kırık kanadının sarılmasında bize destek olan kişilerdir. Bizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra da birlikte çalışmaya devam ederiz. Çünkü bu ülke hepimizin. Çünkü hepimiz aynı gemide seyahat ediyoruz. Bilecik kaderinin bahar mevsimini yaşıyor. Bu birliktelik kentin geleceğe çok daha güzel bir şekilde gelişmesi açısından son derece önemli. 3. OSB'nin kurulması çalışmalarında önemli bir safhayı daha geride bıraktık. Kurulma çalışmalarını tamamlayacağız ardından sahadaki kamulaştırma ve alt yapı çalışmalarına başlayıp, şirketlerin şehrimize davet edilmesi sürecini başlatacağız. Yenipazar ilçesinde hayvancılıkla ile ilgili OSB, Gölpazarı ilçesinde gıda OSB kurmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bilecik'in güzel bir turizm şehri olabilmesi için ekoturizm çalışmalarını titizlikle yürütüyoruz. Ortak akıl çalışmaları da tamamlanma aşamasında. Şu anda tamamlanmak üzere ve tamamlanan çalışmalar var. Eğer birlikteliğimizi bozmazsak, bu kentin önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye'de en hızlı büyüyen üç kentten biri olma yolunda hiçbir engel yoktur. Buna yeter ki inanın, yeter ki buna güç verin. Güç verecek en güçlü unsurlardan birinin de muhtarlar olduğunu bir kez daha ifade ediyorum.''

Programın devamında 20 yılın üzerinde muhtarlık yapan merkez Beşiktaş Mahalle Muhtarı Saffetin Arı'ya plaket verilirken, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına yapılan desteklerden dolayı Bilecik Muhtarlar Derneğine ''Gümüş madalya beratı'' verildi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2535 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.