'2018'DE OTOPARK SORUNU KALMAYACAK'

'2018'DE OTOPARK SORUNU KALMAYACAK'

Belediye Başkanı Selim Yağcı,"2018 yılında otopark sorunu kalmayacak" dedi.     

Bilecik’teki otopark sorununun ortadan kaldırılması yönünde 11 Ocak 2017 Çarşamba günü eski tekel bina deposu olarak bilinen Migros karşısındaki alana portatif otopark yapılması için ihale gerçekleştirildi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, eski tekel deposu ve adliye binası önüne konulacak portatif otoparklar ile yıkılan Seven Çarşısı'nın yerine yapılacak proje kapsamında oluşturulacak 100 araçlık otoparkın şehir merkezindeki park sorununu ortadan kaldıracağını söyledi. 

Şehir merkezinde 300 araçlık bir otopark konseptinin oluşacağını aktaran Başkan Yağcı, sarı çizgili alanlarla birlikte toplamda 500 araçlık bir park alanının oluşturulacağına dikkat çekti. 

Belediye Başkanı Selim Yağcı otopark konusunda gazetemize yaptığı özel açıklamada Bilecik'in gündeminden otopark sorununu çıkaracaklarını ifade etti. Otopark sorununa ilişkin kademeli bir yol izlediklerini anlatan Yağcı, portatif otoparkların konulmasının ardından Seven Çarşısı'nın olduğu bölgeye yapılacak 100 araçlık otoparkın da 2018 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacağını ifade etti. 

Başkan Yağcı konuyla ilgili açıklamasında şunları dile getirdi:

"2017 yılında şehir merkezindeki otopark sorununu büyük ölçüde çözeceğiz. Hangi şehre giderseniz gidin, otopark problemini tamamen çözmek mümkün değil. Bilecik'te bu zamana kadar otopark noktasında büyük çaplı yatırımlar yapmadık. 

Eski Tekel deposunun olduğu yere dört katlı otoparkı yapacağız. Portatif bir sistem kısa süre içerisinde kuracağız. Bunun yanında eski Seven Çarşısı'nın olduğu yerde önce meydanı oluşturacağız. İkincisi otopark problemine bir nebze olsun katkı sağlamak istiyoruz. Üçüncüsü de burası ticaretin canlı olduğu yer ve hem esnafımıza iş yeri sunmak hem de belediyeye gelir sağlamak istiyoruz.

'300 ARAÇLIK OTOPARK KONSEPTİ OLUŞACAK' 

Yaklaşık 1 dönüm taban alanlı altında marketi olan ve küçük bir alışveriş merkezi düşünüyoruz. Üst katlarında cep sinemaları, kafe ve restaurantları olan beş katlı bir yapıyı düşünüyoruz. Onun önünde yaklaşık 2500 metre karelik alanın altında komple otopark yapmak istiyoruz. Tek katlı otopark düşünüyoruz, 100 araçlık. İki katlı düşündük ama ikinci kata 5-6 milyon TL gibi ek bir maliyet çıkıyor ve 200 araçlık bir trafik akışını sağlayacak caddemiz yok. Şehir merkezimizde 300 araçlık bir otopark konsepti oluşturacağız. 

'2018'DE PARK SORUNUNU ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ'

Eski tekel deposunun oraya koyacağımız gibi bir tane de adliyenin önüne katlı otopark yapacağız. Yoğunluğu tek noktada toplamayalım ve insanları otoparka daha çabuk alıştıralım düşüncesindeyiz. İnşallah bu çalışmaların Mart ayına kadar ihale sürecini tamamlamayı düşünüyoruz. Hedefimiz, yıl sonuna kadar olmasa bile 2018'in Mart ayında Seven Çarşısı yerine yapılacak projeyle birlikte park sorununu ortadan kaldırmak istiyoruz.   

'İNŞALLAH VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANILIR'

İnsanımızın park eksikliği kadar park kullanım noktasında da sıkıntıları var. Eski tekel deposunun olduğu yer açık otopark olarak kullanılıyor ama devamlı boş. Fakat Ziraat Bankası'nın önü devamlı dolu. O caddede işi olanların belki sadece yüzde 30'u arabasını park yerine bırakıp işini hallediyor. Genelde bizim nerde işimiz varsa arabayı oraya çekmek gibi alışkanlığımız var. Şehir bunu artık taşımıyor. İnşallah yapılacak otoparklar verimli bir şekilde kullanılır. 

'500 ARAÇLIK PARK ALANI OLACAK'

Tamamlandığında eski tekel deposunun orası 130 araçlık bir otopark olacak. 100 araçlık Seven Çarşısı olacak. Yaklaşık 100 araca yakında adliye önünde bir planlama var. Yaklaşık 300 araçlık merkezde bir otopark alanı olacak. Bizim şehirde tek sıra park olduğunda yaklaşık 240 araçlık bir parkımız var. Şehir merkezinde toplamda 500 araçlık bir otopark olanı olacak" dedi.

Başkan Yağcı son olarak bundan sonra şehir merkezinde yapılacak belirli bir ölçünün üstündeki yapılara otopark zorunluluğu getireceklerini sözlerine ekledi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2804 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum