2019 YILI BÜTÇESİ NE KADAR OLACAK?

2019 YILI BÜTÇESİ NE KADAR OLACAK?

Bilecik Belediyesi'nin 2019 yılı için öngörülen tahmini bütçesinin 92 milyon TL olduğu öğrenildi. Bütçe üzerinde çalışması için Bilecik Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'na görev verildi. Komisyondan gelecek rapor Aralık ayı belediye meclisi toplantısında görüşülecek ve bütçeye son şekli verilecek.

Öngörülen 92 milyon TL'lik bütçenin meclis tarafından onaylanması halinde belediye bütçesi bir önceki yıla göre 10 milyon TL artmış olacak.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Nihat Can başkanlığında görüşülen toplantıda 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu'ndaki toplantıda ilk olarak 2019 yılına ait performans programı görüşüldü. Program, oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Gündem maddelerinin devamında Bilecik Belediyesi'nin 2019 yılında uygulayacağı ücret ve tarifeler ile kira bedellerinin tespiti için çalışma yapılmak üzere oybirliği ile ilgili komisyonlara gönderildi.

MHP’li bazı üyelerin istifasının ardından Ücret ve Tarife Komisyonu ile Kira Tespit Komisyonlarında boşalan üyeliklere MHP grubundan seçim yapıldı. Buna göre, Ücret ve Tarife Komisyonuna Hamdi Salt, Kira ve Tespit Komisyonuna ise İrfan Yılmaz seçildi.

Ayrıca 2019 yılı taslak bütçesi oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderildi.

belediye-meclisi.jpg

ZAFER ATASEV UNUTULMADI

Belediye meclisi toplantısında; geçtiğimiz yıl Kasım ayında vefat eden CHP Belediye Meclis Üyesi Zafer Atasev unutulmadı. CHP grubu, Atasev’in fotoğrafını meclis sıralarına koyarak karanfil bıraktı. Belediye Başkanı Nihat Can ile diğer partilerin grup sözcüleri de Atasev’e rahmet dileklerinde bulundu.

zafer-atasev.jpg

GALA BİLECİK’TE YAPILACAK

Belediye Başkanı Nihat Can, belediye meclis toplantısında yaptığı konuşmada, bu yıl 13-25 Kasım tarihleri arasında 13.’sü gerçekleşecek Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali’nin galasını Bilecik’te yapılacaklarını duyurdu. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul’da yapılan galayla ilgili konuşan Başkan Can, “Bu yıl galamızı Bilecik’te yapacağız. Gala, 12 Kasım’da Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek” dedi.

gala.jpg

SON BÖLÜMDE TARTIŞMA YAŞANDI

Meclis toplantısının son bölümünde CHP’li Seyfi Özgen ile AK Partili bazı meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. Kamuoyunda Elmas Büfelerin olduğu yer olarak bilinen alana yapılacak iş merkezinin ihale yönteminin değiştirilmesi için belediye encümenine yetki istenen madde tansiyonu yükseltti.

‘YAŞIN KADAR SİYASET YAPMIŞLIĞIM VAR’

CHP’li Seyfi Özgen, Belediye Başkanı Nihat Can’ın gündem maddeleri ile ilgili meclis üyelerinden fikir almadığını söyleyerek bahse konu taşınmazın satılmamasını söyledi. Bunun üzerine söz alan AK Partili Yücel Yerci, Seyfi Özgen’e cevap verince ikili arasında tartışma yaşandı. Yerci, “Biz satmıyoruz siz sattınız’ çıkışında bulundu. Bunun üzerine Özgen, Yücel Yerci’nin bilmeden konuştuğunu ifade ederek ‘Benim senin yaşın kadar siyaset yapmışlığım var’ diye çıkıştı. Tartışmalara AK Partili Hüseyin Yalçın’da eklenince tansiyon oldukça yükseldi.

Tartışmalara neden olan gündem maddesi oyçokluğu ile kabul edildi.

son-bolum.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2310 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.